Iako Burtonova „Alisa u zemlji čudesa" u svjetska kina stiže tek u ožujku 2010., fanove već polako hvata nestrpljenje. Sudeći po fotkama iz filma te nedavno lansiranom traileru riječ je o još jednoj raskošnoj i neponovljivoj redateljevoj mračnoj fantaziji

anne hathaway kao bijela kraljica, alisa tima burtonaSuradnja Tima Burtona s Disney-em, nestrpljivo očekivana "Alisa u Zemlji čudesa", koja će u europske kino-dvorane stići 24. ožujka 2010. godine, snimljena je u najsuvremenijoj 3D tehnologiji. Sudeći po fotografijama, predivnim kostimima, vrhunskoj šminki, maski i specijalnim efektima riječ je o pravom filmskom fenomenu, začinjenom tipičnom burtonovskom mračnom i maštovitom gotik estetikom.

Glavna je zvijezda filma, dakako, Burtonov omiljeni glumac i nositelj gotovo svih njegovih najuspješnijih filmova - Johnny Deep, u ulozi Ludog Šeširdžije.

U plejadi zvijezda ove fantastične filmske verzije dječje bajke Lewisa Carrolla, našle su se i dvije odlične glumice - redateljeva supruga Helena Bonham Carter, te mlada holivudska diva Anne Hathaway, koje su u „Alisi" gotovo neprepoznatljive, ali maestralne i zabavne.

Dvadesetogodišnja Mia Wasikowska, mlada australska glumica poljskog porijekla, tumači ulogu Alise, s mnogo gracioznosti. 

U ekipi su također Crispin Glover, Alan Rickman, Michel Sheen, Matt Lucas i Stephen Fry. Redatelja Tim Burtona glavešine u Disneyju se očito više ne pribojavaju (davnih 80-ih odbili su mu nekoliko projekata, jer je valjda bio suviše „otkačen").

„Alisa", osim što će moći biti gledana u 3D verziji (veliki oprez, svi koji imate migrenu, osjetljiv centar za ravnotežu ili epilepsiju - jer je riječ o intenzivnom vizualnom „ringišpilu"), rađena je kao kombinacija igranog filma i tzv. performance capture animacije, kakva se može vidjeti u razvikanom, iako ne pretjerano inteligentnom „Beowulfu".

Uživajte u traileru "Alise u zemlji čudesa":

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.