Jesen na zagrebačku koncertnu scenu donosi osvježavajući i očaravajući glazbeni spektakl, nabijen snažnom ženskom energijom i neodoljivim francuskim šarmom. Tri mlade dive novog francuskog glazbenog vala - Oshen, Claire Denamur i Zaza Fournier - predstavit će se publici velikim koncertom u Tvornici 30. listopada, u organizaciji Francuskog instituta u Zagrebu. Mmm, jako chic!

french kiss tourNeovisno o ukusima, činjenica jest da je magija francuske šansone neporeciva i jedinstvena. Priziva sve ono najljepše od Francuske - hedonizam, šarm, erotičnost, užitke, umjetnost, joie de vivre... No ono najzanimljivije jest da francuska ženska glazbena/pjevačka scena ne spava na starim lovorikama, već vrvi mladim talentiranim imenima koja, nažalost, hrvatskoj publici još nisu dovoljno poznata.

Najavljujemo vam stoga sasvim posebno događanje koje će vas lako uvući u zavodljivu atmosferu i otvoriti sasvim nove vidike francuske ženske kantautorske scene. Zaboravite Lily Allen, Amy Winehouse i Duffy, jer s ove strane Kanala stižu Oshen, Zaza Fournier i Claire Denamur.

Na spektakularnom koncertu koji organizira Francuski institut u Zagrebu, 30. listopada u Tvornici predstavit će vam se novi val francuskog pop rocka. Riječ je o 3 pjevačice koje predstavljaju ono najbolje i najreprezentativnije od suvremene francuske glazbe: poetski žanrovi, humor, melankoliju, rock'n'roll osobnost, nove tendencije...

Pjevačice Oshen, Zaza Fournier i Claire Denamur nastupaju uživo i kroz "French Kiss Tour" predstavljaju novu generaciju šarma Made In France.

oshen, zaza fournier, claire denamur

Upoznajte mlade pjevačice:

Zaza Fournier
Počela je pjevajući Edith Piaf i Elvisa Presleya na Piazzi Beaubourg sa svojom harmonikom, a od tada je prešla značajan put. Kći profesora lingvistike i dizajnerice, nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti XVI.-og arondismana i uz poznvanje violine, vrlo brzo počinje svirati harmoniku. Njen prvi album spoj je kič twista i bastring rocka, miješa tehnike tradicionalne francuske šansone i posture second degré, te otkriva zaraznu osobnost simpatične dosadnjakovićke i velike sentimentalke. Svojim šarenim krpicama, pariškom šaljivošću i velikim romantičarstvom, podsjeća na spoj Lio, Jeanne Cherhal i Anaïs....

Claire Denamur
Zavodnica, osvaja muškarce svojim pjesmama i glasom Marilyn ili Carle Bruni. Pjeva o poljupcima i zagrljajima. Dvadesetpetogodišnja Claire Denamur rodom iz Bordeauxa, a nizozemsko-argentinskog podrijetla, pjeva o senzualnim i zrelim ljubavnim vezama. "Neki me drže naivnom ili nesretnim optimistom. Puštam reći... Brzo sam živjela i nikad nisam planirala u skladu sa svojim godinama", kaže ona. Claire je odrasla u sjevernoj Americi, a u Francuskoj je maturirala na umjetničkoj srednjoj školi, smjer kazalište. Iznenađujuće slomljenim glasom, s gitarom u ruci, pruža nam akustičan show s utjecajem folka i jazza.

Oshen
Nakon studija književnosti na Sorbonne-i i studija violine, klavira i trube, zapošljava se u Marseilleu u koncertnoj dvorani Le Moulin. U 2005. objavljuje svoj prvi album "Don Juan". Riječ je o spoju sofisticiranih tekstova i elektropopa. Njen drugi album "Je ne suis pas Celle" u prodaji je u Francuskoj od 21. svibnja, a realizirao ga je Vincent Ségal koji surađuje i s M i Jeanne Cherhal. Često je uspoređuju s Ritom Mitsouko, Paris Combo ili Juliette, ali ima dodirnih točaka i s Felom, Jamesom Brownom ili Björk. Na njenom se repertoaru izmjenjuju ljubavne i šaljive pjesme u vrlo prisnom odnosu s publikom. Fascinantan glas, velika karizma...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.