Životna trenerica Tatjana Divjak u svojoj vas maloj školi sreće danas uči kako pronaći snagu i zatvoriti vrata nezadovoljstva i frustracije, te krenuti u nepoznato i otvoriti neka sasvim nova vrata. Hoće li ona biti prava ili ne, ne znamo, ali bolje je krivo odlučiti nego ne donijeti nikakvu odluku - tvrdi Tatjana

sretna zenaOtvorite nova vrata svog uspjeha

Sigurno ste, kao i ja, doživjeli da su vam se jedna vrata zatvorila, a druga otvorila i ponovno ste osjetili mir. Problem nastaje kada se ne usudimo zatvoriti vrata situacije u kojoj nismo sretni i pokucati na neka nova, iza kojih još nismo posve sigurni što nas čeka. No sreća prati hrabre. Znate ono, dok jedan list ne otpadne, novi ne može prolistati. I ne treba za novi list čekati proljeće. Listovi na našim granama mogu izrasti u bilo koje doba. 

Ideja za rješenje toga problema: Jeste li zatvoreni iza vrata nezadovoljstva, nemira, nesuglasica i nevolja? Pred vama je nepoznato i toga se bojite? Razmislite o svojoj situaciji i onome čemu težite, zatvorite oči i pokušajte osjetiti što je to čega vas je strah. Pokušajte iza zatvorenih očiju promotriti vrata koja su pred vama. Ukoliko zaključite da niste zadovoljni i sretni, počnite tražiti druge prilike. Kada predugo gledate u vrata nezadovoljstva, svaka vam se sreća čini dalekom. Zakucajte na nova vrata i ne bojte se. Bolje je i krivo odlučiti nego ne donijeti nikakvu odluku. Potražite podršku važne osobe, prijatelja, nekoga kome vjerujete.

***
Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H. Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije. Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi. Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere.

Pogledajte i ostale Tatjanine lekcije za sreću:

1. Dobro je čuti pravu riječ u pravo vrijeme
2. Društvena odgovornost je temelj sreće
4. Samodisciplina je temelj poslovnog uspjeha
5. Svaki dan živite u zahvalnosti!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.