Jedna od najodgovornijih zadaća u društvu - roditeljstvo - još je uvijek prepuštena nagonu i prirođenom talentu ljudi koji stvaraju potomstvo, no to nije dovoljno. Ako ste roditelj, posvetite nešto svog vremena učenju roditeljstva - piše Tatjana Divjak

roditelji i djecaMnogi ni sami nisu imali bog zna kakav uzor u svojim primarnim skrbnicima. Korekcije se očekuju od školskog sustava i socijalne službe koja ni u našoj državi ne funkcionira učinkovito. Odgovorni za dobrobit društva mogli bi pokrenuti školu za roditeljstvo, obveznu kao što je tečaj za vožnju auta.

Društvo je svjesno ovog problema tek kada dođe do incidenta, a i onda se koplja lome na krivim leđima i onoliko dugo koliko traje medijski interes za priču. I mnoga nova djeca izrast će u nesretne ljude, samo zato što još nitko nije osmislio školu za roditelje.

Ideja za rješenje toga problema: Ako ste roditelj, posvetite nešto svog vremena učenju kako od nesavršenih roditelja iz generacije u generaciju ostvariti napredak. Osigurajte svojoj djeci zdravo odrastanje, izgradite im samopouzdanje, pomognite im da odrastu u zdrave i sretne ljude. To je i osnova stvaranja uspješnog, uravnoteženog, sretnog, a samim time i zdravog društva. Ne čekajte obveznu školu za roditelje!

***

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H. Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije. Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi. Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere.

Pogledajte i ostale Tatjanine lekcije za sreću:

1. Dobro je čuti pravu riječ u pravo vrijeme
2. Društvena odgovornost je temelj sreće
3. Zašto sreća prati hrabre?!
4. Samodisciplina je temelj poslovnog uspjeha
5. Svaki dan živite u zahvalnosti!
6. Malim koracima do velikog cilja
7. Pozitivno razmišljanje je vještina broj 1
8. Što vam je u životu doista važno?
9. Ubija li novac prijateljstvo?
10. Volimo se i kad si idemo na živce

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.