Ako vam se cilj čini prevelikim i ne uspijevate se motivirati na promjenu, razradite ga u nekoliko manjih i krenite - savjetuje životna trenerica Tatjana Divjak

uspjesna zenaMudro je za uspjeh u životu uvijek imati neki cilj pred sobom. Čim veći, tim bolji. No, jednako je tako, želite li ostvariti veliki cilj, prirodno da vas uhvati bojazan. Od trenutka kada počnete razmišljati o cilju može vam se dogoditi da od ranog jutra osjećate grč u želucu ili vas cijeli dan prati sumnja - možete li vi to ili ne. Ništa neobičnog u svemu tome. Čuli ste za izreku: „I najduži put počinje prvim korakom!". Primijenivši je u planiranju svog puta promjene, možete pomoći sebi i pobijediti početni strah. 

Ideja za rješenje toga problema: Ako vam se cilj čini prevelikim i ne uspijevate se motivirati na promjenu, razradite ga u nekoliko manjih i krenite. Promjena posla može početi pojačanom štednjom, a ušteđen novac dat će vam osjećaj sigurnosti potreban za promjenu koja slijedi. Učenje nove vještine započnite tako da prakticirate dan po dan naučeno i jednoga dana zaključite kako je vještina usvojena, a veliki cilj ostvaren.

Potrebu za mirom u duši ostvarite tako da dan započnete s 20 minuta meditacije, prakticirajući na taj način mentalnu jutarnju higijenu. Uvođenje drugih aktivnosti (ili ne-aktivnosti) u svoj ritam uvodite jednu po jednu, u duljem periodu, a promjena životnog stila tada će lakše biti ostvarena.

***

Tatjana Divjak je life coach, kolumnistica magazina Sensa, kolumnistica tjednika Lider, autorica dviju knjiga s područja osobnoga razvoja i osoba zaljubljena u život. Diplomu i pravo na titulu Life Coach L. C. H. Stekla je 2005., po završetku škole za Life Coaching u Engleskoj kod Curly Martin, nakon dugogodišnje poduzetničke karijere, koja je uključivala i vođenje vlastite marketinške i PR agencije. Njezini klijenti su osobe koje žele bolje i kvalitetnije živjeti, a u individualnom radu s njima Tatjana nalazi zadovoljstvo, uspjeh, sreću i mir. Radi ono što voli i voli ono što radi. Članica je European Coaching Institutea, Europskog udruženja za trenere.

Pogledajte i ostale Tatjanine lekcije za sreću:

1. Dobro je čuti pravu riječ u pravo vrijeme
2. Društvena odgovornost je temelj sreće
3. Zašto sreća prati hrabre?!
4. Samodisciplina je temelj poslovnog uspjeha
5. Svaki dan živite u zahvalnosti!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.