SOS Dječje selo Hrvatska, nevladina neprofitna udruga koja već dvadeset godina zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi u Hrvatskoj, pokreće natječaj  kojim poziva na prijavu za poslovnu poziciju „SOS mame".  Ako se i sami pronalazite u opisu SOS mame ili znate nekoga tko odgovara opisu, prijavite se na natječaj koji traje do 19. veljače 2012. Sve informacije o natječaju možete pronaći na www.sos-dsh.hr ili upitati telefonom pozivom na broj 01/ 46 100 66

sos mama

Biti majka najljepši je posao: doživjeti prve korake, prve osmijehe, prve riječi i prve ljubavi. Nažalost, mnogo je onih koji nisu imali priliku doživjeti roditeljsku ljubav niti ljubav djeteta. SOS Dječje selo Hrvatska djeci bez roditelja i odgovarajuće skrbi pruža upravo to zajedništvo i ljubav - obitelj.

Temelj rada organizacije SOS Dječjeg sela kao i odgojnog pristupa djeci je obiteljski koncept sa SOS mamom koja svojom brigom, ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću i stručnim znanjem čini oslonac svakodnevnog djetetova života. Svako dijete zbrinuto u SOS Dječjem selu ima svoju SOS mamu koja s njime gradi blizak odnos, pružajući mu potrebnu sigurnost, ljubav i stabilnost. SOS mama je stručno osposobljena za skrb o djeci s kojom živi u zajedničkom kućanstvu, brine se o njima i njihovu razvoju i odrastanju.

„Biti SOS mama kreativan je, samostalan i odgovoran posao. Ona gradi preduvjete za stvaranje SOS obitelji koja će kvalitetno funkcionirati, unutar koje će se zbivati otvorena komunikacija, razvijati pozitivna interakcija i međusobna tolerancija zasnovana na razumijevanju i poštivanju individualnih osobina svakoga pojedinog člana. Osim toga, SOS mama slobodno i samostalno vodi kućanstvo, osigurava sve potrebne uvjete za sretno i bezbrižno djetinjstvo", izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Ako volite djecu i željeli biste djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti stalan i siguran dom, spremni ste svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece, spremni ste živjeti i raditi u jednom od SOS dječjih sela, voditi vlastito kućanstvo i brinuti se o djeci, imate najmanje srednju stručnu spremu (SSS), emocionalno ste stabilni, tolerantni i pouzdani, spremni na kontinuirano učenje i usavršavanje na području odgoja djece, prihvaćate različitosti i spremni ste na timski rad te ste više od svega motivirani za rad s djecom -- prijavite se i postanite SOS mama.

„Biti dobra SOS mama znači imati mnogo strpljenja i ljubavi za svoju djecu, tako da im možeš pružiti podršku da ostvare sve najbolje u životu." - SOS mama Antonija iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Kandidatkinje za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a izabrane kandidatkinje u statusu SOS mame pripravnice prolaze edukaciju (4 mjeseca teoretski dio i 20 mjeseci praktični dio). Prijava (životopis i pismo motivacije) podnosi se na adresu: SOS Dječje selo Hrvatska, „Za natječaj", Zavrtnica 5/III, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na posao@sos-dsh.hr s naznakom „Za natječaj"

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.