Trudna sam već 6 mjeseci i ne mogu vjerovati da je taj period tako brzo proletio... Još nisam sasvim ni osvijestila činjenicu da sam u drugom stanju, a već ću za koji mjesec ugledati svoje dijete...

Leonora Surian
Leonora Surian

Dnevnik glumice

Prekrasan je osjećaj znati da nosiš jedan novi život u sebi i da jedno malo srce kuca unutar tvoga tijela. Osjećam se svemoćno, kao da sam jedina na svijetu koja u sebi nosi najveću tajnu, čuva najljepši plod jedne ljubavi i ljubomorno skriva najnevjerojatnije čudo prirode.

Ozarena lica svaki dan gledam kako se moje tijelo i um mijenjaju te prilagođavaju novom stanju. Ništa više nije važnije od malog bića koje me svako toliko lupne i tako podsjeti da je tu i da više nisam sama. Imam osjećaj da od sada ja više nisam bitna, ne živim više samo za sebe; od sada svaku stvar koju činim, svaku odluku koju donesem, mislim na svoje „malo blago" koje još uvijek ljubomorno čuvam i krijem u sebi...

Tek sada mogu u potpunosti shvatiti kakav je neprocijenjiv dar majčinstvo. Što je zapravo pravi smisao života i što je najveća sreća: nije karijera, niti bogatstvo, već djeca! Jedan dio tebe koji raste i od ničega se, uz tvoju pomoć, uz tvoj primjer i tvoju ljubav, pretvara u odraslu osobu.

trudnoća

Tek sada počinjem biti svjesna kakva je velika odgovornost preda mnom, kakav zahtjevan zadatak... I pomalo me hvata strah. S druge strane smatram da su svi odgovori u nama, da je priroda savršena i da nam je dala sva sredstva da budemo savršeni roditelji. Moram se samo prepustiti instinktu i sve će ići prirodnim tokom.

Sada počinjem shvaćati svoje roditelje i žao mi je za svaku grubu riječ koju sam im izgovorila, ne znajući da su se i oni osjećali „izgubljeno" kao ja sada. Nestrpljivo čekam dan kada ću ugledati svoje dijete i nadam se svim srcem da ću biti spremna za novu i najvažniju ulogu svoga života: ulogu majke!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.