Ponekad se pitam - što će nam ravnopravnost koju smo postigle, sve škole koje nastojimo završiti, sav trud koji ulažemo, kada je dovoljno da budemo žene, da se pravimo malo "blesave" i "nesposobne" i svi će nam odmah skočiti u pomoć!

Leonora Surian
Leonora Surian

Dnevnik glumice

Uvijek sam se držala poslovice „Uzdaj se u se i u svoje kljuse" i sve što sam vidjela da drugi rade, pomislila sam - ako mogu oni, mogu i ja! Tako sam naučila miješati cement, lijepiti pločice, kopati i saditi voćke, kositi metre i metre travnjaka, montirati ormare, itd... I sada, kad god pitam svog brata za pomoć, on mi kaže - „Napravi sama! Pa znaš kako se to radi, a ako ne znaš, nauči!". I tako se moram uvijek snaći i namučiti! Majka mi je pak uvijek govorila nešto sasvim drugo: " Leonora, ponekad, ako se malo praviš „plavuša", nitko neće ništa očekivati od tebe i tako će ti svi pomoći!" Nakon 32 godine, prvi sam put upotrijebila tu taktiku i doista je upalila! :)

Vraćala sam se duboko u noći iz Istre, gdje sam provela vikend koseći travu i farbajući fasadu kuće, kad negdje na pola puta, osjetim kako mi je pukla guma na autu. Užas! I što sad? Kasno je, vučna služba bi mi opalila cijenu samo da mi odgovori na poziv, a kamoli da dođe po mene... A jooooj! Sto puta sam vidjela kako se mijenja guma, ali zaista mi se nije dalo to isprobavati usred šume, na cesti i po mrklom mraku!

Odlučila sam, s obzirom da guma nije bila skroz na tlu, da se ipak odvezem do prve benzinske. Da, super, kako ne?! Samo nekoliko kilometara od odmorišta, guma mi se totalno spustila na pod, tako da sam vozila po felgi, 20 na sat, sa 4 upaljena žmigavca .

jessica simpson, iz filma the dukes of hazzardDošla sam na benzinsku i sjetila se riječi svoje mame... Izašla sam panično iz auta i odradila takvu scenu, da ni sama nisam mogla vjerovati da sam za to sposoba (makar sam glumica )...

Odmah sam pikirala stol mladića koji su bili u baru, i praveći se totalna „plavuša", naivno sam im ispričala svoje jade i „nerješive probleme", tako da su se odmah sažalili nada mnom, digli se od stola i odmah mi promijenili gumu! Naprosto se vidjelo da su se osjećali važno i herojski što su me „spasili" a ja sam dobila što sam htjela: namontiranu rezervnu gumu! Svi sretni!

Eto, tek u 30-ima sam skužila da moja mama kad tad ima pravo, nije dobro uvijek pokazati koliko si sposoban i što sve možeš, ponekad je korisnije procijeniti situaciju, iskoristiti svoju „žensku nesposobnost", i zatražiti pomoć. Ipak svi vole ispasti važni i „spasiti" damu u nevolji.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.