Kozmetička kuća Avon Products, Inc. i ove je godine u više od 50 zemalja svijeta lansirala globalnu inicijativu za zaštitu okoliša Hello Green Tomorrow, koja prikupljanjem sredstava osigurava pošumljavanje ugroženih prašuma Južne Amerike i Indonezije

avon, hello green tomorrow

Naime, neto prihod od kupnje posebno dizajnirane torbe iz Avonovog kataloga po cijeni od 35 kuna namijenjen je Avonovom fondu Hello Green Tomorrow, koji će donacije ravnomjerno rasporediti organizaciji The Nature Conservancy i Svjetskom fondu za zaštitu prirode.

„Avon ove godine obilježava 125. godišnjicu svog osnutka te nema boljeg trenutka za krenuti naprijed i djelovati kako bismo doprinijeli zelenijoj budućnosti putem inicijative Hello Green Tomorrow", izjavila je Andrea Jung, predsjednica Uprave Avona. „Ulaganje u zajednicu i očuvanje okoliša među odrednicama su na temelju kojih je ova kompanija osnovana 1886., a danas ih oživljavamo osnaživanjem globalnog pokreta za zaštitu okoliša. Avonova je snaga u mobiliziranju predstavnica za rješavanje pitanja od javnog značaja - kao što činimo na području borbe protiv raka dojke i nasilja u obitelji, a sada i pošumljavanjem. Iznimno sam ponosna na ove naše napore koji uistinu čine razliku."

Inicijativa Hello Green Tomorrow orijentirana je na obnovu prašuma, najvećih staništa biološke raznolikosti, koje pomažu čišćenju zraka od zagađenja i ublažavaju klimatske promjene te tako služe kao svojevrsna pluća Zemlje. Južnoamerička Atlantska prašuma te indonezijske šume na Borneu i Sumatri među najugroženijima su, a time predstavljaju i jedan od najhitnijih projekata pošumljavanja na svijetu.

Početak programa prošle godine obilježila je Avonova donacija organizaciji The Nature Conservancy u iznosu od 1 milijun dolara, namijenjena pošumljavanju Atlantske prašume s milijun stabala. Globalni napori su rezultirali prikupljanjem dodatnih 1,1 milijun dolara pa su, u okviru inicijative Hello Green Tomorrow u 2010. godini, osigurana sredstva za sadnju 2,1 milijuna stabala.

hello green tomorrow, avon

Avonova predanost pošumljavanju vidljiva je i u poslovanju kompanije. Tako je, podržavajući inicijativu Hello Green Tomorrow, ove godine kompanija najavila Palm Oil Promise, smjernice za kupnju palminog ulja iz održivog uzgoja. One podrazumijevaju obvezu Avona da doprinosi unapređenju proizvodnje certificiranog palminog ulja kupnjom isključivo onog iz održivog uzgoja. Naime, palmino ulje je sastojak u brojnim proizvodima preparativne i dekorativne kozmetike, a radi plantaža palminog ulja krče se šume diljem svijeta, pogotovo u Indoneziji. Avon podržava moratorij na svako daljnje krčenje šuma u Indoneziji zbog palminog ulja.

Kompanija se također pridružila okruglom stolu o održivoj proizvodnji palminog ulja (http://rspo.org/) kako bi potaknula razvoj, implementaciju i usvajanje globalnih standarda za održivu proizvodnju palminog ulja. Također, Avon je odlučan do 2015. godine kupovati najmanje 80 posto palminog ulja i derivata iz održivog uzgoja.

U 2010. godini, kada je inicijativa Hello Green Tomorrow prvotno predstavljena, Avon je najavio Avon Paper Promise, sveobuhvatnu politiku poticanja održivog gospodarenja šumama i njihove zaštite. Među ciljevima kompanije je dostići kupnju isključivo certificiranog ili recikliranog papira u razdoblju od deset godina. Trenutno se 74 posto Avonovih kataloga tiska u skladu s ovom politikom.

Za dodatne informacije posjetite www.hellogreentomorrow.com

Za Avonove proizvode nazovite 01/6650 010 ili posjetite: www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.