Kako svojoj najbližoj prijateljci lijepo reći da hoda s pogrešnim frajerom, ako ona to sama ne vidi? Kako joj nježno, i da se ne naljuti, dati do znanja da je On totalna koma i da neke stvari u njenoj vezi doista prelaze granice normalnoga. Da li je uopće na vama da se petljate u takve stvari?

katastrofalan frajerPred vašim očima odigrava se strašan, a tako poznat scenarij; vaša najdraža i emocionalno najnestabilnija prijateljica na svijetu pada u naručje potpuno pogrešnom frajeru.

Priča ide otprilike ovako: vaša najbolja frendica i vi izlazite. Trebao je to biti zabavan i opušten večernji izlazak uz par cuga i pokoji slastan trač o njenoj zloj šefici. Ali ne. Ona ne prestaje cviliti da je taaako sama otkako ju je onaj nesretnik ostavio i da naprosto ne zna kako će dalje. I tu na scenu stupa On. Uz pokoju čašicu više i najbezvezniji frajer čini se kao hrvatska verzija Johna Kennedyja mlađeg. Noć ima čudnu moć, pijano pomisli vaša emocionalno nestabilna prijateljica i sve krivo shvati nakon što ju Kennedy.hr poluzainteresirano odmjeri u polutami noćnog bara. I tako ona zadojena idejama (jako) lošeg chick-lita kreće u akciju. Ukratko: katastrofa je rođena.

Tako se ispostavi da joj frajer, s kojim kasnije završi u dugoj, napornoj i tužnoj vezi, nije namignuo sudbonosne večeri, već da ima tik očnog kapka. Nesretne veze naših prijateljica nas čine još nesretnijima pa zato i mi patimo s njima kada im njihovi partneri ne iskazuju poštovanje ili ih zanemaruju, muljaju i varaju... Tako zajedno šizimo s njom kad on zabrije s dečkima, podriguje uz tekmu ili ne skida uznojene čarape s nogu. Ide nam na živce jer je stalno između poslova (čitaj švorc), jer ne pokazuje nikakvu poslovnu ambiciju, a zajedno se sramite njegovih komentara koje baca na račun vaših muških prijatelja koji su uspješni poslovni ljudi. 

Nek' On samo odjaši u zalazak sunca... Bez nje

Mislimo da naše najdraže prijateljice na svijetu zaslužuju muškarca kojem kućni odgoj nije strani pojam i kojem higijenske navike ne spadaju u kategoriju diskutabilnih. Uvjerene smo da naše najbolje prijateljice zaslužuju da u jednom savršenom muškarcu dobiju samo ono najbolje što muški rod može ponuditi; vrhunac discipline u rangu Mike Delfina u kućanskim zadacima, Carryja Granta po gardu gentlemana, Ante Tomića po duhovitosti, Jamie Olivera za kuhanje, Stinga za... no dobro Kama Sutru...  

Po tužnoj sjeni u njenim očima i odsutnom pogledu, jasno vam je da vaša najdraža prijateljica pati jer zna da je on nikada neće zaprositi. A vi si mislite, fala dragom Bogu. Udružene s ostalim prijateljicama, spremno biste skupile novac i platile nesretniku samo da odjaši u zalazak sunca. Bez nje.

prijateljicina vezaNikada neće reći - „Rekla sam ti..."

Volimo kada našim prijateljicama ide dobro u životu. Ali budimo iskrene, ne volimo da im je baš predobro jer nas to može iziritirati do neslućenih granica. Da vidimo: kako biste se osjećali da vaša super prija u istoj godini napreduje na poslu, bude poslana na veliki službeni put u Australiju (koju ste oduvijek željeli posjetiti), da se tamo ludo zaljubi u nekog toliko super frajera, da gotovo zvuči nestvarno, da smršavi deset kila, da magistrira i kupi stan... Bez kredita. Sve to u jednoj godini. A onda vas za Novu godinu nazove da vam kaže da je trudna. Jeee, super! Baš... Kako da pronađete snage da se iskreno veselite jer ste cijelu godinu radili posao koji ne podnosite, napucao vas je tip koji vas je cijelo vrijeme muljao s nekom prištavom malom, a i udebljali ste se deset kila. Za kraj vam je gazdarica otkazala podstanarski stan. 

Prijateljice su uvijek uz nas čak i kada nam ide (iritantno) predobro u životu pa se ponekad usiljeno smiju, ali mi znamo da su u dubini svojeg srca radosne jer nam je život krenuo uzlaznom putanjom. Ipak, najvažnije je da su uz nas kada nam stvari krenu nizbrdo. One će udruženo stajati jedna drugoj rame uz rame zabrinuto odmahivati glavom kada se spremamo upustiti u najveću glupost našeg života, u nešto što bi nam moglo preokrenuti život naglavačke. Kao npr. veza sa oženjenim muškarcem, preseljenje u drugi grad zbog posla za koji znamo da neće potrajati, veza s nasilnikom ili alkoholičarem... 

One će biti solidarno grube ili barem rezervirane prema svakome tko nas je ikada povrijedio. Kada se ostvari njihovo proročanstvo da se oženjeni muškarci NIKADA ne razvode zbog ljubavnica (osim ako niste Vanna ili Julia Roberts), kada se ispostavi da je onaj poslodavac zapravo bio primitivna seljačina, a ne poslovni vizionar, mi ćemo se vratiti pod njihovo okrilje. A one će nam pružiti prvu pomoć; otvarati butelje vina i ako treba lijevati nam ga direktno u grlo, paliti cigarete, pričati nam dan i noć gluposti, oponašati Madonnu u spotu Like a virgin... I nikada nam neće reći - "rekla sam ti". To prave prijateljice nikada ne govore.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.