Mnoga velika hrvatska modna imena poput Ivice Klarića, Zorana Mrvoša, Dalibora Betija, Ksenije Vrbanić i drugih, sudjeluju u velikoj akciji "Zajedno protiv raka - Modni dizajneri protiv raka", koja započinje u Zagrebu, Svečanom tribinom u HND-u 26. studenoga, a završava velikom modnom revijom u Mimari 3. prosinca

estare culto, by dalibor beti

Udruga oboljelih od malignih bolesti "Za novi dan" i Udruga za pomoć oboljelima od raka pluća "Jedra" su, u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom i Modnim ormarom, osmislile akciju "Zajedno protiv raka - Modni dizajneri protiv raka" koja će se, u formi humanitarne modne revije s licitacijom, održati 3. prosinca 2009. u Muzeju Mimara, s početkom u 19 sati.

Modele hrvatskih modnih dizajnera i kuća - VARTEKS, MUSTRE, MILENA ROGULJ, IGOR DOBRANIĆ, STJEPAN ČUKA, PETRA IVANJOŠ, Mu:n, IVICA KLARIĆ, IGGY, ETNA MAAR, ZORAN MRVOŠ, TOMISLAV JERČIĆ, MAJA I PETRA ŠPOLJAR, Estare Culto DALIBOR BETI, NIKOLA KOKANOVIĆ, xd xenia design KSENIJA VRBANIĆ - nosit će, pored profesionalnih manekena, i predsjednički kandidati, a s prikupljenim novcem kupit će se endobronhalni ultrazvuk (EBUS), aparat za rano otkrivanje proširenosti raka pluća, neophodan Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

ruke, pomocNekoliko dana prije revije, 26. studenoga u 11 sati u Novinarskom domu, održat će se Svečana tribina. Na njoj će govoriti predstavnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, predsjednik Saborskog odbora za zdravstvo prof.dr. Andrija Hebrang, predsjednik Hrvatskog onkološkog društva prof.dr. Eduard Vrdoljak, prof.dr. Miroslav Samaržija, predsjednica udruge za pomoć oboljelima od raka pluća "Jedra" i predsjednica udruge oboljelih od malignih bolesti "Za novi dan".

Svečana tribina posvećana je Rezoluciji o zloćudnim tumorima, prvom značajnom koraku u zajedničkoj borbi protiv te opake bolesti. Jednoglasno prihvaćanje Rezolucije o zločudnim bolestima na 14. sjednici Hrvatskog sabora 2. listopada 2009., rezultat je zajedničkog djelovanja svih društvenih i državnih struktura u okviru javnozdravstene akcije pod nazivom „Zajedno protiv raka". Akcija je započela na sam Svjetski dan borbe protiv raka, 4. veljače 2009. godine i pokazuje osviještenost i spremnost da se uhvatimo u koštac s ovom opakom bolešću.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.