Najpoznatija ženska imena hrvatske estrade zajedno će, u srijedu 14. travnja, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, nastupiti u sklopu posebnog humanitarnog koncerta „Silvijin zlatnik" i na taj način pomoći početku rada Centra za psihološku pomoć oboljelim od raka

silvijin zlatnik, konferencija za novinare i najava koncerta

Publika će tijekom koncerta koji počinje u 20 sati, moći uživati u odabranim pjesmama koje će izvoditi Nina Badrić, Natali Dizdar, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Zorica Kondžu, Gabi Novak i Maja Vučić. Ulaznice se po cijeni od 90, 110 i 130 kuna mogu kupiti na blagajni koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ili putem www.lisinski.hr, a sav prihod od njihove prodaje bit će namijenjen upravo budućem Centru. 

Humaniratnu akciju „I riječi liječe" kojom se prikupljaju sredstva za početak rada novog Centra u Mislavovoj ulici u Zagrebu organizirala je Udruga žena oboljelih i lječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja - „SVE za NJU". Predsjednica Udruge Vesna Andrijević Matovac na press-konferenciji je naglasila: "Želimo da Centar bude specijaliziran za davanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka, kao i njihovim obiteljima. Iskreno zahvaljujemo svim damama hrvatske estrade koje su na ovaj način podržale rad novog Centra i pomogle da još više osvijestimo našu javnost o problemima s kojim se susreću žene u toj teškoj bolesti".

Udruga „SVE za NJU!" osnovana je 21. ožujka 2008., kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Udruga danas broji preko 200 članova. U velikoj humanitarnoj akciji koja je provedena krajem 2008. godine pod sloganom „Prekriži rak dojke i rak vrata maternice" Udruga je dobila pravo na korištenje prostora u Zagrebu, u kojem će se otvoriti Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka. Udruga je vrlo aktivna u organizaciji edukativnih tribina u većim hrvatskim gradovima, o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka vrata maternice, kao dva najučestalija sijela raka kod žena.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.