Uronite u crno-bijeli svijet Roberta Semenića - njegove dojmljive i izražajne, jednom riječju, izvanredne portretne fotografije. Poznate i nepoznate žene u jednoj nježnoj, ali vrlo moćnoj umjetničkoj viziji. Semenićevi "Portreti" čista su estetska uživancija!

robert semenic: severinaPredstavljamo vam našu novu izložbu fotografija - „Portreti" - mladog zagrebačkog fotografa Roberta Semenića. Riječ je o seriji od 12 crno-bijelih portretnih fotografija koje je Semenić snimio tijekom proteklih nekoliko godina za neke od vodećih hrvatskih glossy lifestyle i modnih magazina ili u sklopu vlastitih umjetničkih projekata i foto-istraživanja.

U skladu s koncepcijom i estetikom portala Femina.hr, Semenić je napravio ekskluzivan odabir portreta iz svog velikog foto-opusa.

Na fotografijama su žene, uhvaćene u intimi, sasvim nježno i nenametljivo - djevojčica u igri, starica u kontemplaciji, ljepotica pred ogledalom, manekenka u dizajnerskoj odjeći, pjevačica pred nastup... Neke su slavne, vrlo slavne, a neke sasvim nepoznate. 

Među portretima je i jedna od Semenićevih najboljih fotografija, kultna snimka legendarne hrvatske umjetnice i najveće domaće fotografkinje Marije Braut, snimljena na balkonu njenog zagrebačkog stana.

Gledatelje će zavesti i neočekivani portreti Severine, Željke Ogreste, Renate Pokupić, Loredane Bahorić... Fotografije sasvim različite od onih na kakvima smo inače navikli gledati zvijezde našeg javnog života. 

Semenić izložbu otvara svojom najdražom fotografijom - djevojčicom u igri. Djetinjstvom. Završava je starom damom, zamišljenom, zatvorenih očiju. Starošću. Dočarava ljepotu žene u svim njenim dobima. Njegove su fotografije suptilne, mirne i vizualno moćne u svojoj tamnoći i izražajnosti. Umjetnički je rukopis savršeno prepoznatljiv i snažan.

Kliknite i pogledajte izložbu: "Portreti", by Robert Semenić.

www.robertsemenic.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.