Znamo da je Međimurje proteklih godina postalo omiljeno vikend odredište brojnih posjetitelja, a unatoč događanjima proteklih godinu dana, nije se stalo s unaprjeđenjem ponude, investiranjem te pripremanje još bolje i kvalitetnije turističke ponude. U nastavku otkrijte nekoliko razloga zašto je Međimurje dobar odabir za posjetiti već idući vikend...

medjimurje vikend putovanja

Iako najmanje površinom, Međimurje je gusto naseljeno, a unatoč tome obiluje područjima netaknute prirode. Međimurci čak i pjevaju o tome kako je Međimurje "lepo zeleno" i "cvetićem ograjeno", a u te se tvrdnje moguće uvjeriti prvim dolaskom u ovaj zeleni kraj. Plodni prostor između Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, baš kao i međimursku popevku. Pravi melem za oči čine prirodne atrakcije poput krajolika gornjeg Međimurja, Bedekovićevih graba, ali i pomno uređene okućnice te parkovi. Ono što ćete naići novo u Međimurju je Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu koji donosi više informacija o prirodi Međimurja.

medjimurje vikend putovanja

Saznajte sve o zaštićenom leptiru plavcu
Stara "hiža" u Frkanovcu građena je prije više od sto godina u duhu tradicije međimurskog kraja. Predstavlja dobro očuvani primjer seoske arhitekture Međimurja. Rekonstrukcijom i prenamjenom "hiže", pripadajuće gospodarske zgrade i gruntišta stvoren je edukacijsko-istraživački centar posvećen leptirima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja. Matul na međimurskom znači leptir, dok grunt znači posjed. 

medjimurje vikend putovanja

Prva Healthness destinacija u Europi
Iako su priroda i fina hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju resorta Termi Sveti Martin i sastoji se od niza aktivnosti koje su proteklih godina usklađene s filozofijom dr. Rudolfa Steinera. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena koji su otvoreni za posjetitelje.

medjimurje vikend putovanja

Upravo su Terme Sveti Martin začetnik healthiness koncepta koji znači da posjetitelj na jednome mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja tijela, uma i duše. Tu vas čekaju renovirani Pub Potkova s pregršt zabavnog sadržaja, Healthy dining restoran Le Batat s ponudom jela pripremljenih od lokalnih namirnica te bogata wellness ponuda.

medjimurje vikend putovanja

Otvorena nova šetnica uz rijeku Muru
U Međimurju se smjestila i najsjevernija točka Hrvatske, selo Žabnik koje se nalazi na zaštićenom području rijeke Mure. Upravo ovu točku posjetitelji rado posjećuju iz više razloga. Najprije, tamo se nalazi mlin na Muri, svjedok tradicijskog zanata mlinarenja i Etnografska zbirka koja priča priču o životu mlinara, njegovim nadanjima i strahovima, razmišljanjima i poslovima. Uz lijevu obalu rijeke Mure uređeno je pet kilometara staze za laganu šetnju, pješačenje, bicikliranje i slične sportske aktivnosti. Staza je pogodna za sve dobne skupine, od majki s djetetom u kolicima, preko vrtićkih i školskih skupina, do rekreativca i sportaša te umirovljenika. Uz stazu su uređene šumske učionice, a posjetitelji se rado fotografiraju na popularnom obnovljenom drvenom mostu. Svetomartinska Mura objedinjuje pojedinačne lokalne eko i etno atrakcije. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.