Vidljiva i trajnija ljepota kože isključivo je rezultat njezina zdravlja i ravnoteže. Kako bi i za vrijeme vrućih i suncem okupanih dana ona i dalje bila sjajna i podatna, pobrinuo se Vichy i linija Capital Soleil

Vichy_soleilLinija Capital Soleil obogaćena trima novim proizvodima, pomoću patentiranoga filtera Mexoryl® SX-XL i antioksidativnih minerala učinkovito štite kožu od UV-zraka.

Uz tri nova proizvoda, sprej za tijelo Capital Soleil (SPF 30+), hidratantno mlijeko za tijelo i hidratantnu kremu za lice Capital Soleil (SPF 50+), Laboratoriji Vichy usavršili su i formule ostalih proizvoda u liniji Capital Soleil koji nemaju miris i ne sadrže paraben. Proizvodi su hipoalergijski i ispitani pod dermatološkim nadzorom.

Zaštita od štetnih sunčevih zraka vrlo je bitna za očuvanje zdravlja i mladenačkoga izgleda naše kože. Danas, naime, znamo da su UV-zrake štetne za sve tipove kože jer:

  • UVB-zrake izazivaju opekline na izloženim mjestim
  • UVA-zrake prodiru duboko u kožu i ubrzavaju njezino starenje
  • UVB-zrake i UVA-zrake mogu izazvati alergije i pigmentne promjene, a dugoročno mogu povećati opasnost od nastanka raka koži

Vichy razvija novu ekspertizu proizvoda Capital Soleil i čini korak dalje: UV-zrake na koži izazivaju oksidaciju stanica zdravlja, mladosti i ljepote.

Oksidacija, kao posljedica djelovanja UV-zraka, utječe na imunološku zaštitu kože i povećava opasnost od nastanka alergija i oštećenja DNA. UV-zrake izazivaju oksidativni stres koji utječe na razgradnju vlakana kolagena i elastina što je uzrok za nastanak bora i mlitavu kožu. Ujedno oksidativni stres izravno potiče stvaranje melanina i pigmentnih madeža na koži.

Rezultat korištenja novih proizvoda Capital Soleil bolja je i zdravija zaštita kože te ljepša i skladnije preplanula put. Tako novi proizvodi Capital Soleil sprečavaju dugotrajna oštećenja kože, nastanak sunčanih pjega i bora zbog djelovanja sunčevih zraka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.