Suhoća kože zimi postaje prioritet u svakodnevnoj njezi kože tijela. Vanjski čimbenici utječu na našu kožu, a tijekom hladnijih dana potrebna je dodatna njega kako bi je zaštitili. Vrlo suha koža češća je pojava no što vjerojatno mislimo, pogotovo kod djece. Atopijski dermatitis kronična je alergija koja se razvija na genetski predodređenim mjestima na koži. LIPIKAR BAUME AP- rješenje iz laboratorija La Roche-Posay donosi rutinu njege za kožu sklone atopiji

la roche posay lipkar baume

Činjenica je da 5-20% djece i 1-3% odraslih imaju atopični dermatitis, a primjećeno je da taj broj iz godine u godinu sve više raste. Statistike koje pokazuju kako atopična koža u djece postaje sve veći problem dokaz su kako je potrebno ulagati u pravilnu njegu osjetljive kože. Suha koža, zbog pomanjkanja međustaničnih lipida ima ozljeđenu zaštitnu pregradu na površini kože. Zaštitni hidrolipidni sloj je ozljeđen i zbog različitih vanjskih faktora, kao što su hladnoća, sunce i sapun. Stanice kože nisu dovoljno jako međusobno povezane zbog čega dolazi do osjećaja neugode na koži, ona postaje hrapava i javlja se osjećaj zatezanja.

Atopična koža je iznimno suha koža koju prati osjećaj zatezanja i svrbež kojeg dermatolozi nazivaju pruritus. Vidljivi simptomi uključuju ljuštenje i ponekad hrapava crvena područja na licu i tijelu, pregibima vrata, laktova i koljena te na dlanovima i stopalima.

Točan uzrok atopijskog dermatitisa još uvijek je nepoznat, a rezultat je kombinacije genetske predispozicije i utjecaja štetnih vanjskih čimbenika. U oboljelih od naslijednog atopijskog dermatitisa postoji manjak bjelančevina u koži koje bi trebale biti njezin vanjski štit kako alergeni ne bi prolazili u dublje slojeve kože. Kada je slučaj manjka prirodne zaštitne barijere kože, ona postaje suha I gubi vlažnost zbog čega je od velike važnosti redovito nanositi kreme na kožu tijela. Jedni od važnijih čimbenika koji mogu pogoršati atopijski dermatitis su suha koža, topline i znojenje, alergeni i stres. Dermatolozi savjetuju kako je bitno razviti rutinunjege kože sklone atopiji. Pranje kože u slučaju atopijskog dermatitis postaju glavni prioritet.

Sada, La Roche-Posay nudi pojačanu učinkovitost, s revolucionarnom teksturom, za poboljšanje stanja osoba sklonim atopiji.

LIPIKAR BAUME AP - Balzam za tijelo koji vraća lipide, protiv iritacija i svrbežiTrenutno umiruje kožu i prekida ciklus svrbeža da sačuva dugotrajan osjećaj ugode na koži. Nemastan je, ne lijepi se i omogućava brzo odjevanje nakon nanošenja. Potrebno je samo jedno nanošenje dnevno, a tekstura brzo penetrira u kožu i time skraćuje vrijem eupijanja kreme u kožu. Lipikar Baume AP vraća lipide čak i najsušoj koži u rekordnom vremenu i sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka:

NIACINAMID - koji sprječava začarani krug svrbeža
SHEA MASLAC - dermatološki aktivni sastojak koji nadomješta osjećaj ugode na koži

Cijena: cca. 155,78 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.