Valentinovo je pred vratima. Dan kad slavimo ljubav – najljepši osjećaj na svijetu. Postoji više načina na koji izražavamo ljubav - lijepom riječju, znakom pažnje i opojnim, savršenim poljupcima. A kako bi poljupci bili još slađi i mekaniji pobrinut će se Labello koji je za ovo Valentinovo odlučio razotkriti male tajne neodoljivih poljubaca

labello

10 činjenica o poljupcima:

- za običan poljubac koristimo dva mišića, za francuski čak trideset četiri.

- filmsko pravilo vrijedi i u stvarnom životu: čak 2/3 ljudi za poljubac nagne glavu na desnu stranu.

- ljubljenje smanjuje razinu kortizola tj. hormona stresa u krvi zbog čega se nakon poljupca osjećamo sigurnije i smirenije.

- francuski poljubac osnažit će vaš imunološki sustav jer tijelo "razmjenom" bakterija stvara nova protutijela.

- prema statistikama prosječna osoba provede dva tjedna života ljubeći se.

- mangaia je otok u Tihom oceanu gdje poljubac nije uopće bio poznat prije 18. stoljeća kad su im ga predstavili engleski kolonisti.

- najduži poljubac u povijesti trajao je 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi. Rekord su 2013. postavili supružnici Ekkachai i Laksana Tiranarat iz Tajlanda.

- tradicija poljupca na vjenčanju dolazi od starorimskog običaja kad su se poljupcem službeno zaključivali ugovori.

- prvi francuski poljubac u holivudskoj kinematografiji izmijenili su Natalie Wood i Warren Beatty u filmu Sjaj u travi (1961).

labello

Nježniji spol koji osim njege i hidratacije na usnama voli i malo sjaja i boje za savršeni Valentinovski poljubac odabrat će okuse iz Labello Fruity Shine kolekcije. Osim što pruža dugotrajnu hidrataciju Labello s okusima trešnje, breskve, lubenice ili jagode ostavlja na usnama lagane pigmente boje te slatki miris voća. Savršena kombinacija za neodoljive usne i nezaboravne poljupce.

Cijena: 13,90 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.