Iako su prilično upoznati s opasnostima sunca, odrasli često nisu svjesni razine ranjivosti djece na sunce. Dječja se koža još razvija i mnogo je nježnija od kože odraslih, naročito kada je u pitanju štetan utjecaj UV zraka. Postoji samo jedno rješenje - zaštitite ih. Ove godine La Roche-Posay predstavlja prvo Anthelios mlijeko za osjetljivu kožu beba SPF 50+ koje sadrži novu formulu posebno razvijenu za osjetljivu kožu najmlađih

LaRochePosay_kremazabebe_cijela

Dječja se koža još razvija, nedovoljno je zrela i stoga osjetljivija na štetni utjecaj sunca. Zato što je tanja, koža djece podložnija je dubinskim staničnim oštećenjima. Ima slabije razvijen sustav pigmentacije i nije još razvila samoobrambeni sustav, koji odraslima pomaže u obrani od UV zraka. Iz navedenih razloga djeca se moraju u potpunosti zaštititi, čak i više nego odrasli. Uz to, pedijatri i dermatolozi suglasni su da se djeca mlađa od 3 godine ne smiju direktno izlagati suncu. I u sjeni, potrebna im je optimalna zaštita koja uključuje šeširić, majicu, naočale te proizvod za zaštitu od sunca s vrlo visokim zaštitnim faktorom, prilagođen osjetljivoj koži beba. Čak 80%  oštećenja UV zraka primimo do 18 godine života, stoga je izuzetno bitno primjereno zaštiti djecu od najranije dobi.

La Roche-Posay razvio je prvo Anthelios mlijeko za osjetljivu kožu beba SPF 50+ koje sadrži novu formulu, posebno razvijenu za osjetljivu i atopiji sklonu kožu beba. Tekstura je obogaćena karite maslacem za dodatan učinak hidratacije i umirenja kože. Vidljiva je prilikom nanošenja i omogućuje roditeljima sigurnost da je cijela površina kože u potpunosti prekrivena zaštitom od sunca. Optimizirani sustav filtra pruža visoku zaštitu koja je dvostruko veća od UVA europskih standarda. Proizvod je ispitan pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom, testiran na koži beba sklonoj atopiji i ne sadrži  nanočestice, parfem i paraben. Najbolje ga je koristiti za bebe starije od 6 mjeseci za područje lica i tijela.

Anthelios XL dermo-pediatrics linija sadrži proizvode za zaštitu od sunca za sve uzraste. Proizvodi se razlikuju po vrsti teksture i lakoći nanošenja proizvoda. Linija također sadrži promotivno pakiranje od 300 ml kojim je dijete djelotvorno zaštićeno tijekom cijele sezone. Svi ANTHELIOS XL proizvodi pružaju vrlo visoku, fotostabilnu UVA/UVB zaštita širokog spektra. Omogućuju optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (stroža od europske preporuke), zahvaljujući patentiranom sustavu filtera u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće i antioksidacijsko djelovanje. Osjetljiva dječja koža zaštićena je od opeklina i oštećenja stanica uzrokovanih UV zrakama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.