Znanstvena studija dovela je do revolucionarne spoznaje da kožu čini nekoliko tipova bora, različitih po načinu nastanka i stadiju razvoja. U red ih učinkovito dovode hijaluronska kiselina i Retinol HA

 

vichy retinol haNova generacija Vichyjevih proizvoda Liftactiv Retinol HA predstavlja potpunu njegu protiv bora hijaluronskom kiselinom i Retinolom + A, sveobuhvatno puni bore i izglađuje površinu kože. Dnevna njega Liftactiv Retinol HA i proizvod Liftactiv Retinol Yeux za područje oko očiju osiguravaju potpuno djelovanje protiv bora. 

Laboratoriji Vichy prvi su u svijetu proveli ekskluzivnu studiju u kojoj su proučavali razvoj bora kod 19 žena tijekom 20 godina. Studija je dovela do revolucionarne spoznaje da kožu čini nekoliko tipova bora, različitih po načinu nastanka i stadiju razvoja. 

Tri tipa bora:

  • trajne bore: duboke bore koje se s vremenom produbljuju
  • reverzibilne bore: površinske bore, njihova se izraženost mijenja tijekom dana i s godinama
  • naslijeđene bore: bore koje se od samog početka nalaze ispod gornjih slojeva kože i koje će se pojaviti u budućnosti. Niz malih ispupčina koje se s vremenom povezuju, stvarajući pritom boru koja s vremenom postaje izraženija

Novo stručno znanje predstavlja temelj napretka u formulaciji proizvoda koji djeluju protiv bora. Cilj je istodobno djelovati na sve bore za potpuni učinak obnovljene kože. U tome nam pomažu novi proizvod, nova formula i novi aktivni sastojci ispitani pod dermatološkim nadzorom. 

Što je Retiniol HA?

Liniju proizvoda Liftactiv krasi 13 godina iskustva i tehnoloških inovacija u području njege protiv bora i za veću čvrstoću kože. U 2009. godini Vichy nastavlja znanstveni razvoj u području uklanjanja bora i predstavlja Liftactiv Retinol HA - potpunu njegu protiv bora, u novoj, inovativnoj ambalaži:

  • prijavljenim patentom za automatsko doziranje proizvoda (dnevna njega) koje zadržava stabilnost Retinola + A
  • pomagalom za nanošenje (njega za područje oko očiju) izrađenim u skladu s akupresurnim principima čime se dopunjuje učinkovitost proizvoda Liftactiv Retinol HA Yeux

NOVA FORMULA
Inovativna formula proizvoda Liftactiv Retinol HA jamči novi uspjeh. Vichy je stvorio »aktivnu teksturu« koja omogućuje prodiranje aktivnih sastojaka u kožu čime povećava učinkovitost proizvoda.

vichy liceNOVI AKTIVNI SASTOJCI 
Odabir aktivnih sastojaka inspiriran je novim protokolom u dermatologiji, tj. kombinacijom dviju vrsta djelovanja - »punjenje i izglađivanje« (»filling & peeling«):

 

  • punjenje: hijaluronska kiselina prodire među stanice i povećava volumen međustaničnog prostora. Makromolekula za punjenje s trenutačnim i vidljivim djelovanjem na epidermis
  • izglađivanje: retinol u kombinaciji s adenozinom postaje Retinol +A i djeluje na povećanje broja stanica. Retinol je priznati aktivni sastojak za djelovanje protiv bora s učinkom vidljivim poslije 2 mjeseca. Laboratoriji Vichy povećali su njegovu učinkovitost i dokazali da sinergija retinola i adenozina daje brže rezultate čime se povećava učinkovitost proizvoda. Retinol +A ubrzava obnavljanje stanica i trenutačno izglađuje površinu kože te joj vraća mladenački izgled.

KLINIČKI DOKAZANA UČINKOVITOST 
Proizvod djeluje na tri tipa bora - stalne, reverzibilne i naslijeđene bore. Rezultati su vidljivi već poslije četiri dana. Stalne bore ispunjene su poslije mjesec dana, reverzibilne su izglađene tijekom dana, a naslijeđene su bore neutralizirane. Koža je obnovljena. Liftactiv Retinol HA Yeux smanjuje bore u području oko očiju za 39% (kliničko ispitivanje, 45 žena) u dva mjeseca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.