Prošlog je tjedna u Zagrebu gostovao osnivač luksuznog parfemskog brenda Jovoy, poduzetnik i parfemski stručnjak - François Hénin. Ovaj šarmantni, duhoviti i energični Francuz u parfumeriji Martimex na glavnom zagrebačkom Trgu uzvanicima je ispričao slikovitu povijest svojih brendova - Jovoy i Jeroboam - dva osebujna niche mirisna koncepta kreirana za ljubitelje vrlo dojmljivih mirisa. "Parfemi su kao ljubav i rat - sve je dozvoljeno - oni su oružje zavođenja i napada, snažna poruka svima oko nas..." - istaknuo je Hénin

jovoy

Jovoy, francuska parfemska kuća osnovana je davne 1923. godine, u doba Ludih godina, kada su moda i parfemi išli u korak sa živim ritmovima Charlestona... Kuća je nekoliko puta otvarana pa zatvarana, a novi start za 21. stoljeće krenuo je 2000. godine na nagovor Françoisa Hénina, novog osnivača i strastvenog parfemskog stručnjaka.  Za ponovno lansiranje, François Hénin je odlučio ipak ne koristiti originalne formule Jovoy mirisa, jer su početkom prošlog stoljeća parfemi bili vrlo koncentrirani i napravljeni s bazama koje danas više ne postoje i bilo bi previše skupo ponovno ih stvoriti. Osim toga, danas bi vjerojatno takve, originalne formule, bile potpuno demode i mirisale bi suviše "starinski".

Današnja Jovoy kolekcija mirisa je sinonim za modernu parišku parfumeriju čvrsto posvećenu ispreplitanju suvremenosti i tradicije. Kolekcija „Eaux de parfums“ izvorno sadrži šest mirisa, 2012. godine Jovoy lansira četiri nova mirisa, uključujući dva ženska. Jovoy proširuje svoj asortiman i stvaranjem triju ekstrakta razrađenih u duhu stare Jovoy tradicije: mirisi s karakterom, za koje se odmah vežete.

jovoy

Eaux de Parfums kolekcija sadrži mirise: Ambre Premier (Amber the First); La Liturgie de Heures (Liturgy of the Hours); L'Ambre de la Connaissance (The Enlightment Tree); Private Label (Private Label); L'Enfant Terrible (Terrible Child); Psychédélique (Psychedellic); Rouge Assassin (Red Assassin); Gardez-Moi (Keep Me); Les Jeux Sont Faits (No More Bets); L'Art de la Guerre (The art of War); Jus Interdit (Forbidden Juice). Cijena za svaki edp 50ml: 640kn

Extrakti su: Sans Un Mot (Not a Word); Sombres Desseins (Dark Intensions) ; Jus Interdit (Forbidden Juice). Cijena za svaki extract 50ml 1.090kn

jovoy

U svijetu Jeroboam mirisa, čiji su svi nazivi na esperantu, u početku je bio ORIGINO kreatorice Vanine Muracciole. ORIGINO predstavlja „bazu“ koja se sastoji od koktela mošusa. Taj mošusni koktel koncentriran u extrakt parfema, označava ništa manje nego novi početak. Za François Hénina, osnivača Jovoy i Jeroboam brendova, to je bio početak stvaranja novog mirisnog svemira: "Ono što je bilo tek razigrano i kreativno mirisno istraživanje, igra između Vanine i mene, dovelo je do nastanka potpuno novog branda."

Parfemski ekstrakti Jeroboam od 30 ml namijenjeni su urbanim nomadima. Osim prvotnog parfema Origino, tu su i Hauto, Insulo, Miksado i Oriento, jedinstveni i intenzivni, u idealnoj koncentraciji extrakta parfema (25%) za osobe provokativne prirode, koketne, čvrstog karaktera. „Parfem je oružje za one koji znaju kako ga koristiti“ – često izjavljuje je François Hénin.

jovoy

S obzirom da velika većina modernih parfema ima mošusnu bazu, Origino i brand Jeroboam, dizajnirani su da budu univerzalni. Dakle, bilo je prirodno krstiti Jeroboam mirise s riječima uzetima iz esperanta, jezika koji je nastao krajem 19. stoljeća, s namjerom stavranja međunarodnog jezika u svijetu bez granica i ograničenja.

Cijene Jeroboam Edp 30 ml: 675kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.