Specifična stanja i problemi na koži zahtijevaju specifičnu njegu, neovisno radi li se o dnevnoj kozmetičkoj rutini ili sezonskoj potrebi kao što je zaštita od sunca koja je trenutno vrlo aktualna. Ekspertiza i posvećenost osjetljivoj koži Dermatoloških laboratorija Avène ovaj put je usmjerena ka prevenciji fotostarenja što je rezultiralo novitetom: Eau Thermale Avène Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+. Sve one čija je koža problematična i sklona aknama Eau Thermale Avène podsjećamo na Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+ razvijenu posebno za takav tip kože

avene sun

Četiri čitateljice koje na poklon dobivaju svaka svoju idealnu njegu za sunce Eau Thermale Avène - jedna je Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+, a druga je Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+ za masnu do mješovitu kožu - su:

SUZANA FORMANJUK, SISAK

VALENTINA FERK, ZABOK

VEDRANA GORDIć, PULA

TIHANA VUčIć, MALI BUKOVEC

Eau Thermale Avène Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+ - Novitet u Eau Thermale Avène narančastoj liniji svoju učinkovitost u preveniranju fotostarenja duguje anti-aging djelatnom sastojku AscofillineTM te ekskluzivnoj kombinaciji fotoprotektivnih filtera Sunsitive® protection. Rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka) s minimalnim brojem fotostabilnih zaštitnih filtera. Snažni antioksidans pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, a Avène termalna voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Lagana, fluidna i transparentna tekstura hidratizira gornje slojeve kože, a posebno pakiranje s pumpicom dozatorom jamči precizno doziranje proizvoda. Anti-aging zaštita od sunca je fotostabilna i vodootporna, ne sadrži silikone te pruža širok spektar UVA-UVB zaštite.

Mnoge osobe s masnom kožom sklonom nepravilnostima opažaju da im izlaganje suncu ljeti poboljšava stanje kože, no riječ je o vrlo kratkotrajnom učinku. Štoviše, budući da sunce isušuje kožu, žlijezde lojnice povećano luče sebum, a da stvar bude gora prirodna obrana kože od UV zračenja podrazumijeva i povećano stvaranje melanina koji zatamnjuje ožiljke od akni te uzrokuje zadebljanje rožnatog dijela površinskog sloja kože. Spomenute će promjene pogoršati stanje masne kože uzrokujući tzv. rebound efekt. Dermatološki laboratoriji Avéne su za njegovo sprječavanje razvili Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+. Riječ je o hidratantnoj i matirajućoj emulziji koja osigurava njegu masne kože sklone nepravilnostima pružajući istovremeno i vrlo visoku zaštitu od štenog UVA i UVB zračenja zahvaljujući kombinaciji zaštitnih filtera vrlo širokog spektra apsorpcije. Snažan antioksidans pretokoferil štiti stanice kože od djelovanja slobodnih radikala, a monolaurin regulira lučenja sebuma (loja). Avéne termalna izvorska voda dodatno umiruje kožu i djeluje antiiritacijski. „Dry touch“ vodootporna tekstura jamči trenutno upijanje i matirajući učinak te ne ostavlja bijeli trag na koži. Proizvod je fotostabilan te ne sadrži silikone,alkohol i parabene.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.