Kad bih barem imala vremena puno češće pisati o svojim parfemskim avanturama – svim parfemima koje isprobavam, koje nosim i koje volim... Kad bi mi barem ovaj užurbani poslovni ritam ostavljao dovoljno vremena da se više posvetim čarobnom svijetu mirisa i da s vama češće dijelim svoje dojmove. Nažalost tek tu i tamo stignem s vama podijeliti svoja mirisna iskustva i jako sam sretna što će danas to biti utisci o dva prekrasna nova mirisa koje je Avon lansirao uoči dolaska proljetnih dana

avon eve alluring eve confidence

Riječ je zapravo o kolekciji triju mirisa iz linije Eve Discovery kojom se nastavlja vrlo uspješna suradnja beauty brenda Avon i zanosne glumice Eve Mendes. Ako se sjećate, prošle je godine Eva utjelovila prvi Avonov dualni miris – Eve Duet - o kojem sam također pisala, da bi ove sezone surađivala s Avonom na tri mirisna noviteta – Eve Confidence, Eve Alluring i Eve Elegance. Confidence i Alluring su lansirani i već su postali istinski mirisni hitovi za novu sezonu, dok će Eve Elegance svjetlo dana ugledati u nekom od idućih kataloga.

avon eve alluring eve confidence

Dakle, proteklih nekoliko tjedana naizmjence nosim ova dva nova mirisa – Eve Alluring i Eve Confidence i neprestano se mijenja moja odluka o tome koji mi je draži. Mi žene smo očito jako prevrtljiva bića pa kod nas puno toga vezano za parfeme ipak prije svega ovisi o trenutnim emocijama. Onako kako se osjećamo, tako želimo i mirisati. Najprije sam "otkinula" na Alluring – prije svega jer su mu i bočica i nektar nježne svijetlo ljubičaste boje, koja mi je najdraža na svijetu... A onda sam se totalno navukla na Confidence, prije svega zato jer mi mrvicu bolje stoji.

avon eve alluring eve confidence

Alluring je tiši, smireniji, senzualniji, seksepilniji miris i više ga odabirem za večernje prilike. Kreirali su ga parfumeri Richard Harpin i Gabriela Chelariu, vodeći računa o savršenom balansu topline, sočnosti i svježine. Ovo je miris koji pršti esencijama prekrasnog cvijeća – đurđica, neroli, frezija, iris... Cvjetne note okupane su sočnim notama ružičaste šljive, a cijela je kompozicija zaokružena dominatnim notama toplog jantara, mošusa i sandalovine. Ovaj miris na koži razvija nježne, ali senzualne efekte, nije napadan, ali je vrlo zamjetan i ekspresivan. Iako sam na početku mislila da mi je on favorit, ipak nekako češće nosim žuti – Confidence – kada ga stavite na kožu čini se slađi i nešto teži, ali se razvija u prekrasnu svježinu i lepršavost.

avon eve alluring eve confidence

Ispod voćnih nota kruške i ribizla, Confidence (kreacija parfumerke Honorine Blanc), razvija se vrlo zanimljivo kroz raskošno cvijeće u srcu – jasmin i frangipani (plumerija), a završava na sočnoj, slatakstoj i gurmanskoj bazi vanilije, uz hrastovinu i mošus. Vanilija udara prva u nos na mojoj koži, da bi miris nakon toplog slađeg efekta postao neočekivano svjež, nježan i vrlo ugodan. Iako nisam ljubiteljica vanilije na svojoj koži, ona mi u ovom mirisu jako dobro stoji i vrlo brzo prelazi u svježije note voća i cvijeća. Za svakodnevno nošenje ovo je odličan izbor.

avon eve alluring eve confidence

Oba ova mirisa vrlo su nosiva, praktična, svakodnevna, ugodna... Bez nametljivosti, ostavljaju divan trag mirisne igre na vašoj kosi, koži, odjeći... Kad se zaželite senzualne topline, posegnite za Alluring, a kada ste više raspoloženi za razigranu svježinu s blagom slatkoćom vanilije, onda uzmite Confidence. Iako nisu kreirani kako bi se nosili skupa, ako ih malo iskombinirate, dobit ćete jednu prekrasnu cjelinu cvijeća, voća i drvenastih tonova, uz vanilijski prizvuk. Svi Avonovi mirisi su, zahvaljujući svojoj molekularnoj strukturi (formula koja "zaključava" parfem na koži), prilično trajni pa sam u tom segmetnu više nego zadovoljna.

U svakom slučaju, ako ste u potrazi za nenametljivim, povoljnim, ali elegantnim, posebnim i solidnim parfemima za ovo proljeće, Eve Alluring i Confidence su odličan izbor.

Avon katalog 3/2018; cijena EDP 50 ml: 129 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.