Poznato je kako neki od prirodnih sastojaka kao što su kamilica, propolis, lavanda, čajevac ili aloe vera pozitivno djeluju na njegu intimnih dijelova tijela. Kamilica i aloe vera umiruju iritacije i upalne procese, propolis i čajevac sprječavaju rast patogenih mikroorganizama dok lavanda osvježava i pruža ugodan miris. APIVITA, grčki brend prirodne kozmetike u svojoj bogatoj lepezi prirodnih proizvoda ima i posebnu liniju koja je namijenjena isključivo intimnoj njezi

apivita intimna njega

Intimno područje jedno je od najosjetljivijih dijelova tijela i sadrži korisne bakterije koje stvaraju uravnoteženu vaginalnu mikrofloru. Upravo zbog toga, pravilno održavanje intimne njege tijela od izrazite je važnosti za zdravlje cjelokupnog organizma. Pravilno brinući o intimnim dijelovima tijela potičemo sustav samočišćenja koji je zadužen za obranu od mnogih uzročnika bolesti. Upravo zbog toga, prilikom biranja proizvoda za intimnu njegu, prvenstveno se treba voditi računa o njihovom sastavu i učinkovitosti. Linija za intimnu njegu od Apivite sastoji se od tri ginekološki testirana proizvoda koja će u potpunosti zadovoljiti sve kriterije njege ovog osjetljivog područja. Proizvodi sadrže minimalni udjel od 91 posto prirodnih sastojaka, što ih svrstava u sam vrh među kozmetičkim kućama koje svoje proizvode baziraju isključivo na sastojcima iz prirode.

apivita intimna njega

Gel za čišćenje intimnog područja za svakodnevnu njegu s kamilicom i propolisom namijenjen je svakodnevnoj njezi, a u sebi sadrži 91% prirodnih sastojaka.  Idealan je za zdrave žene reproduktivne dobi te se koristi kao prevencija, a njegovi prirodni sastojci umiruju iritacije. Drugi proizvod iz ove linije dolazi u obliku gela za čišćenje intimnog područja za posebnu zaštitu s čajevcem i propolisom, a namijenjen je za svakodnevnu upotrebu. U sebi sadrži 91% prirodnih sastojaka.  Gel pruža dodatnu zaštitu intimnog područja, smanjuje svrbež i iritacije te obnavlja prirodnu ravnotežu. Nježna pjena za čišćenje intimnog područja i protiv suhoće rodnice s aloe i propolisom je treći Apivitin proizvod za intimnu njegu, a namijenjena je hidrataciji i njezi intimnog područja, a u sebi sadrži 92% prirodnih sastojaka. Nježna dnevna pjena za čišćenje idealna je za žene u menopauzi te njeni bogati sastojci ublažavaju iritacije i suhoću te pružaju osjećaj olakšanja. 

apivita intimna njega

Apivita u svojim proizvodima, pa tako i u liniji za intimnu njegu, zamjenjuje vodu organskim prirodnim infuzijama koje proizvodima pružaju antioksidativne učinke. S obzirom na to da većina kozmetike u sebi sadrži preko 70% udjela vode, baza ovih proizvoda bogata je antioksidantima. Organski zeleni čaj, kao osnova Apivita linije za intimnu njegu, odabran je jer je bogat polifenolima, ima veliki antioksidativni učinak zajedno s antiseptičkim, antinadražujućim i protuupalnim svojstvima, što pridonosi njezi i pravilnom održavanju intimnih dijelova tijela. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.