Nedavno smo otkrili odličan brend nakita neobičnog imena – Emma & Nala Jewelry – iza kojeg stoji mlada zagrebačka dizajnerica i usto još studentica Pravnog fakulteta, kreativna i zaigrana Sonja Žigić. Dinamičan kolorit, neustrašivi miks materijala i odvažan dizajn – sve to drži Emma & Nala Jewelery visoko na našoj listi modnih želja za ovu zimu!

emma&nala jewelry

Sonja, molim te, najprije nam reci odakle ime Emma & Nala Jewelry?
- Ema i Nala su moja dva psa, moje drage curice i članovi moje obitelji koje obožavam, pa sam baš njihova imena izabrala za ime svog brenda. Ljudi su u početku uvijek zbunjeni oko samog imena, pa kad objasnim cijelu priču ispadne dosta simpatično i upečatljivo. A i nadam se da će mi to ime donijeti sreću u budućim poslovnim odlukama.

Tko je Sonja i kako se počela baviti izradom nakita? :)
- Studentica sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu te dizajniram i izrađujem svoj nakit. Trenutno sam i polaznica Škole za oblikovanje suvremenog nakita od metala. Oduvijek sam bila kreativac i sanjar koji je stvari gledao iz nekog drugog kuta, drugačije perspektive, ali tek nedavno sam tu svoju viziju odlučila i upregnuti i pretočiti je u nešto konkretno - vlastiti nakit. U svakom slučaju, luda sam za nakitom od malena, kada sam se šuljala baki u sobu kada me nitko ne bi gledao i kopala po njenom ormaru s prekrasnim kostimima i starinskom bižuterijom. Sve bi to povješala po sebi i divila se bojama perli i kamenčića... Tako je to ostalo do danas. Skupljam zaista raznovrstan nakit, a najviše patim na statement ogrlice i poludrago kamenje. No, kako je tržište kod nas zaista ponešto ograničeno po tom pitanju (tj. barem je bilo donedavno), ništa nije bilo baš onako kako ja volim. Tako sam i odlučila sama napraviti svoju statement ogrlicu - po svom ukusu!

emma&nala jewelry

Izbor materijala od koji radiš nakit je vrlo raznolik...
- Od materijala se trudim koristiti zaista što više elemenata jer volim od naizgled najobičnijeg materijala dobiti sasvim neočekivan rezultat i neobičnu ogrlicu. Tako uz uže kombiniram šivanjem već spomenuto poludrago kamenje, lančiće raznih boja i oblika, plastične perlice, staklene perlice, Swarovski kristale, koralje, kožu, drvene perlice, čak i najobičniji konac, a čijom kombinacijom boje pri šivanju kamenčića dobivam sasvim drugačiji efekt.

emma&nala jewelry

Odakle crpiš inspiraciju?
- Uglavnom iz svijeta prirode - tamo nalazim najnevjerojatnije kombinacije oblika i elemenata. No, ponekad je to i stara zgrada u centru grada, ponekad ideju dobijem gledajući stariju uređenu gospođu, koja je izašla na nedjeljnu kavu i plac sa svojom prijateljicom, nekad je to neki oblik u prolazu, pa moram brzo skicirati sliku da mi ne pobjegne iz pamćenja...

Kombinacije boja najviše nas oduševljavaju u tvom nakitu...
- To mi je drago jer jako volim neobične i ekscentrične kombinacije boja i često ono što većini "ne ide skupa", što je "nepraktično i pomaknuto", meni se upravo to sviđa i to želim prenijeti svojim nakitom. Današnjem životu nedostaje malo mašte i smisla za humor, zar ne?

emma&nala jewelry, sonja žigić

Detalji na: Emma&Nala Jewelry Facebook Fan Page

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.