Knjiga "Ja sam Petra nećete me slomiti" neobičnim stilom pisanja, iako vrlo lakim za čitanje, literarizirano obrađuje na trenutke provokativna pitanja filozofske prirode koje si postavlja svaka osoba koja želi raditi na sebi i ne robovati ustaljenim razmišljanjima i ukalupljenim obrascima ponašanja

petra heisinger ja sam petra necete me slomiti

Koliko si često postavljamo istinski važna životna pitanja? Koliko svog vremena posvećujemo radu na svojoj nutrini, a koliko na vanjštini? Koliko si često osvijestimo životne prioritete? Psihoanalitičkim pristupom i vještom oštrinom pera, Petra Heisinger na zanimljiv način čitatelju približava ta ista pitanja. Tijekom radnje, koja je zapravo istinita priča jedne žene, dolazi do redefiniranja ključnih pojmova poput poput slobode, uspjeha, prijateljstva, obitelji, podrške, majčinstva te,  između ostalog, i vođenja ljubavi. Nužno ih je ponovo definirati jer se njihovo značenje često uzima zdravo za gotovo te izvrtanjem istog dolazi do gubljenja njihovog pravog, to jest, istinskog smisla.

petra heisinger ja sam petra necete me slomiti

Sama knjiga dočarava težinu proživljenih životnih izazova donešenih dijelom zbog usađenih izvrnutih značenja spomenutih pojmova. U isto vrijeme autorica, u ulozi glavnog lika, ističe ljepotu tih istih izazova koji su uzeti kao prilika za rast. Radi se o mladoj majci i poduzetnici koja hrabro izvršava svoje uloge promičući danas ne popularni vrijednosti sustav. Glavni lik ukazuje na jedan atipičan i simpatičan, neukalupljen pristup svojim ulogama koji čitatelja zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. U ovom slučaju, osim spomenutog sustava vrijednosti, knjiga je pisana da bi slavila sami život. 

petra heisinger ja sam petra necete me slomiti

Zavirujući u psihu žene, ova priča ispričana je kako bi pomogla svakome tko želi raditi na svakom području svoje osobe. Knjiga bi se, iz tog razloga, mogla svrstati i u psihološku literaturu. S druge strane, teme koje obrađuje radije su filozofske. U svakom slučaju knjiga obuhvaća širok spektar područja što je ne ograničava samo na dio znanstvenog polja ili publike. Isto tako, bitno je naglasiti da se ne radi se o tipičnoj bajci sa sretnim krajem već od početka do kraja autorica knjigom svjedoči i slavi Život s velikim Ž. 

"Zadivljujuće je koliko je autorica bila spremna otvoriti srce, iskopati najvažnije bolne životne trenutke, pokazati koliko je ranjiva. Život se možda čini nepoštenim, i to je posve prirodno. No, kada se osvrnemo, shvaćamo da sve ima smisla i da su čak i tragedije ispunjene sa svrhom - kako bi duša rasla i razvijala se. Usprkos svim gubicima, izdajama, razočarenjima strahovima i teškim životnim izazovima Petra je uvijek dokazala sposobnost da može prevladati  najveću patnju, tjeskobu  i neizvjesnost. Zahvaljujući razvijanju hrabrosti i disciplini uspjela je pronaći istinsku slobodu i oprost, a nama čitateljima pokazuje kako to i mi možemo učiniti. Moćna i inspirativna knjiga o osobnom putovanju ujedno je i univerzalna poruka nade i mogućnosti za sve one koji poznaju bol i patnju." Alis Marić 

Petra Heisinger je fitness trenerica, spisateljica, magistra politologije i flautistica... Svestrana žena s bogatim životnim iskustvom, koja je u svoju knjigu pretočila sva svoja intimna propitivanja, ali i smjernice za žene koje se nalaze u sličnim situacijama. Petra živi u Rijeci sa svojim poslovnim i privatnim partnerom Daliborom Petrinićem.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.