Nova pjesma mlade pjevačice Mirna Škrgatić "Idemo van" svojevrstan je zapis našeg vremena podijeljenog između želje i mogućnosti, sjećanja na vrijeme bezbrižnosti i iščekivanja njegovog povratka. Plesni ljetni hit, koji ljude poziva na izlazak, veselje i zabavu u ovim prilično turobnim vremenima

mirna skrgatic

"Kad ljudima zabraniš nešto, onda to još više žele. Barem ja”, uz osmijeh kaže Mirna i upravo to je savršen uvod u priču o nastanku njezine nove pjesme čiji je spot nedavno izašao. Krajem proljeća, baš u ono doba kad se počelo flertovati s postepenim popuštanjem mjera, kako kaže, "istresla" je ono što osjeća na papir, sjela za klavijatur, i polako je nastala ova začuđujuće optimistična pjesma. "Idemo van" svojevrstan je zapis našeg vremena podijeljenog između želje i mogućnosti, sjećanja na vrijeme bezbrižnosti i iščekivanja njegovog povratka. Pjesmu potpisuje Mirna Škrgatić, a aranžman i produkciju Mark Mrakovčić. Energična i plesna, optimistična unatoč ili možda baš zahvaljujući činjenici da je nastala kao krik slobode, pjesma "Idemo van" daje ljetni predah nešto tamnijem zvuku karakterističnom za Mirnino stvaralaštvo.

"Refren je, iskreno, odraz mojih želja za plesom, izlascima, koncertima i vjerujem da nisam sama koja se tako osjećala u posljednje skoro dvije godine. 'Idemo van' je moj poziv na euforiju i radost, plesanje izvan vlastita četiri zida kojih smo se svi dovoljno nagledali", kaže Mirna, a upravo na toj ideji nastao je i spot u režiji Blaža Grgića iz Mulder Arta.

mirna skrgatic

U spotu pratimo Mirnu kroz dvije paralelne stvarnosti: jednu koju smo živjeli veći dio godine i onu koju možemo doživjeti sada. Simbolična je prije svega otuđenost kojom se Mirna kreće kroz scene kućnog tuluma koji se vrti od kraja prema početku, dok izlaskom na otvoreno i ona i pjesma doživljavaju svojevrsnu katarzu, pronalazak vlastite energije i glasa; erupciju energije s kojom se svi možemo poistovjetiti u kratkotrajnoj slobodi ljeta. Ako to nije dovoljan poziv za izaći van, onda je sigurno dovoljan razlog za staviti ovu stvar na repeat.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.