U interijeru Akademije likovnih umjetnosti do 11. rujna imate  priliku razgledati brojne izložbe, a u Parku će se organizirati filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i partyji 

zdf dizajn festival

Otvoreno je deveto izdanje Zagreb Design Weeka, koji se ove godine održava u Akademiji likovnih umjetnosti u Ilici 85. Središnja zgrada ALU-a , koju je 1895. započeo graditi Herman Bollé, s velikim Parkom skulptura, pretvorena je u pozornicu za predstavljanje dizajna. U interijeru akademije imat ćemo priliku razgledati brojne izložbe, a u Parku će se organizirati filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i partyji. Tema ovogodišnjeg festival dizajna je - Limitless / Bez granica, kojom se nakon dvije godine ograničenja slavi ponovno okupljanje i sloboda kao neizostavan dio kreativnog procesa. Od mnoštva zanimljivih izložbi koje nas očekuju u šest dana ZGDW izdvajamo samo neke. 

zdf dizajn festival

Na ZGDW se predstavlja i pet najboljih hrvatskih proizvođača namještaja: Prostoria, Milla&Milli, Dizz Concept, NUNC i Metoda. Kako se kroz godine razvijao Zagreb Design Week paralelno s njim rastao je i domaći dizajn, koji danas, devet godina kasnije, predstavlja ozbiljan temelj za razvoj hrvatske industrije namještaja. Izgrađena na zdravim temeljima suradnje investitora, inženjera i dizajnera, sa svojim se inovacijama i promišljenim, ali itekako odvažnim poslovnim pothvatima prometnula u jednu vitalnu scenu prepoznatu i cijenjenu i izvan naših granica. Sada neke od njihovih najboljih dizajnerskih ostvarenja možete vidjeti na jednom mjestu.

zdf dizajn festival

Tijekom ZGDW-a održat će se i izložba najvećeg hrvatskog brenda - Penkale. Točno je stoljeće prošlo od smrti Slavoljuba Penkale, čovjeka koji je stvorio najuspješniju hrvatsku robnu marku. Obljetnica smrti, povod je izložbi "Penkala iz Zbirke Tischler" koja se održava na Akademiji likovnih umjetnosti u Ilici 85. Zvuči nevjerojatno, ali ovo je prva izložba posvećena marki Penkala. Izloženi predmeti prikupljeni su zahvaljujući fanatičnoj posvećenosti Miroslava Tischlera koji desetljećima radi na stvaranju ove jedinstvene zbirke.

zdf dizajn festival

Na ovogodišnjem ZGDW-u očekuje nas i posebno iznenađenje. Naime, poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić izradit će portrete posjetitelja kao svojevrsni hommage inspirativnom prostoru ALU, na kojem je diplomirao slikarstvo. Boris Ljubičić na ovogodišnjoj izložbi izlaže i dva sasvim originalna projekta: HVADRATI i No Smoking.

Sve informacije pratite na službenoj stranici ZGDW-a i na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.