Jeste li ikada dobili vozačku dozvolu za letenje na metli? Sada imate priliku. I ne samo to! Do 10. rujna u Ogulinu, na 18. festivalu bajke, uživajte u radionicama, predstavama i animacijama koje će vas vratiti u djetinjstvo. I otkriti vam čarobni svijet Ivane Brlić-Mažuranić

ogulinski festival bajke

Omiljeni dječji festival u grad pod Klekom svaki put privuče na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske i regije, a sada će još jednom ove godine u čarobni Ogulin unijeti dašak bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, rođene upravo u ovome gradu. 

ogulinski festival bajke

Ova kulturno-turistička manifestacija tako će tijekom tri dana trajanja, točnije od 8. do 10. rujna, Ogulin transformirati u centar zbivanja prepun zabave, bajkovitih umjetničkih izričaja te bogatog kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

ogulinski festival bajke

Program svakoga dana započinje već u 10 sati tradicionalnim polaganjem vozačke dozvole za letenje na metli, nakon čega slijede zanimljive kreativne radionice, predstave, animacije, oslikavanje lica.

ogulinski festival bajke

Tu je i neizostavno pripovijedanje bajki koje se ne propušta tako da sadržaja ne nedostaje! Sve se odvija na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena - Neva Nevičica, Potjeh, Regoč, Stribor, Đulin vrt, Jagor i Kosjenka.

ogulinski festival bajke

Jesenski program obilježit će i nezaboravan koncert za djecu pod nazivom "Kišni razdraganci" čiji su autori Mrle iz legendarnog glazbenog sastava Let 3 i njegova supruga Ivanka Mazurkijević.

ogulinski festival bajke

Uz sve navedeno, Ogulin skriva još mnoštvo svojih čari kao što su pokretni photo pointovi, izložba ptica, te veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi koje djeca obožavaju.

ogulinski festival bajke

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a program festivala dostupan je na ogfb.hr, tz-grada-ogulina.hr te službenoj FacebookInstagram stranici.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.