Ovoga vikenda održan je prvi „Tatts & Cuts" u organizaciji ekipe Green Deco-a, zagrebačke brijačnice i prvog eko frizerskog salona u Hrvatskoj. Događaj „Tatts & Cuts" na jednom je mjestu spojio dvije različite kulture – umjetnost tetoviranja i vještinu šišanja

tattsandcuts_dogadaj_cijela

Predivan ambijent Green Deco-a bio je premalen za sve ljubitelje tetoviranja i šišanja, a tatto artisti Bojan Besak, Lukas Ferenčić i Matteo Kociančić imali su pune ruke posla. Ideja cijelog eventa bila je objediniti dvije struke - umjetnost tetoviranja i brijanja. Razlog što su ta dva zanata vrlo povezana je da se oba rade rukama, a vještina i preciznost daju savršeni krajnji rezultat. Nadalje, oba se rade 230 voltnim mašinicama, a i kod pripreme tetovaže se moraju ukloniti dlačice sa sekcija tijela britvicom, tako da i brijač može pomalo intervenirati u tetoviranju. Inače, vani je standardna praksa da se u brijačnici obavlja još jedna djelatnost. U Munchenu postoji shop s prodajom vlastite linije odjeće i obuće, zatim shop koji je ubacio optiku, ošišali su lutke i stavili im naočale, postoji jedan u sklopu i biljar kluba. Stoga nije rijetkost da se udruži i s tetoviranjem.

Vlasnik Green Deco-a Matija Ptić odlučio je napraviti teaser event da vidi kako će Zagreb reagirati na ovakvu varijantu zabave, a po reakcijama ispalo je da je to bio pun pogodak. Tatto artisti su toliko rasprodani da se događaj morao produžiti na dva dana kako bi mogli završiti sve dogovorene termine.

tattsandcuts_dogadaj_cijela1

Matteo Kociančić, Lukas Ferenčić i Bojan Besak su naši prijatelji i nekako smo na istoj valnoj duljini što se tiče old school stila i životne filozofije tako da smo se vrlo brzo usuglasili i dogovorili ovu žurku. Mene je old school stil oduvijek privlačio, a samu procvat kreativnosti  sam doživio kada sam prije dvije godine posjetio roterdamsku brijačnicu Schorem. Napokon sam vidio istinske barbere, frizure kakve su radili su bile precizne i čiste. Frajeri s ogromnim bradama, brkovima uvinutima na sve moguće načine, ma to je bila lampica koja je zabljesnula i rekao sam si, ovo treba Zagrebu! Tako da sam uz eko frizerski salon dodao i barbershop  kutak za dečke. Pokazalo se da je to odličan spoj muško-ženskog druženja tako da mi odlazak na posao izgleda kao cjelodnevno druženje s prijateljima. A upravo tako je izgledao i ovaj događaj“, objasnio je Matija Ptić.

Bojan Besak pet godina brusio je zanat tetoviranja u Južnoj Americi, a nakon povratka kući s bratom Kristijanom otvorio je vlastiti studio Greengo Tatto Shop koji se nalazi u Svetom Ivanu Zelini. Dečki uspješno posluju već dvije godine te svakodnevnim trudom, upornošću i  inovativnim idejama pokušavaju biti što bolji. Matteo Kociančić se zainteresirao za tetoviranje prije 7-8 godina kada je upoznao Aleksandra Mrkonju zvanog Fetti, od kojeg je kasnije i učio tetovirati. Od stilova preferira old school i lettering tattooe što ne znači da ne voli odraditi zvjezdice i leptiriće. Vodi ga misao da je svaki tattoo poseban i u svakog se treba unesti 100%. Lukas Ferenčić tetovira malo više od 5 godina, a do sada je radio u nekoliko salona u Hrvatskoj. Trenutno je free agent, većinu posla je naučio sam te uz sestru koja također tetovira.

tattsandcuts_dogadaj_cijela2

Green Deco od svog otvorenja dobiva sve više i više pozornosti, i to upravo zbog svoje originalne priče te izvrsnog retro interijera same brijačnice i frizerskog salona. Matija Ptić oduvijek je pomalo skupljao starine vezane uz starinske frizeraje i brijačnice tako da je iskoristio zidove salona i uredio ih starinskim stvarima, posterima, alatima i aparatima. Neodoljiv ambijent, prirodni materijali i eko proizvodi za njegu kose osnovna su nit vodilja u kreiranju prostora na zagrebačkoj Zavrtnici koji je postao hit mjesto za uljepšavanje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.