U dvorištu kluba Peti Kupe, vodeći regionalni barmeni miksat će 26. 4. svoje signature koktele u sklopu Copy Taste eventa. Kopirat će okuse po kojima su njihovih sedam barova priznati i poznati u regiji, a neki i na svjetskoj barskoj sceni. Atmosferu će dodatno začiniti Soul Bader i DJ Frx koji će izmiksati dobar zvuk

copy paste event kokteli

Najpoznatiji barmeni regije 26. 4. dolaze u Zagreb i miksaju koktele kakve još niste imali prilike kušati. U jednom od  najljepših zagrebačkih dvorišta, onom kluba Peti Kupe, u Trnjanskoj cesti 5, od 16 sati održava se Copy Taste event koji okuplja vodeće barmene iz Hrvatske i regije. Oni će pred zagrebačkom publikom rekreirati signature koktele koji su ih i doveli na regionalnu kartu najboljih - u Zagreb!

Iza svakog projekta stoji netko tko je imao viziju i ideju o njegovoj realizaciji. U slučaju prvog Copy Taste eventa to je zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara koji u Zagreb dovodi poznate koktel barove iz Hrvatske i regije. Bečvardi godinama, idejama i entuzijazmom, doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni, a ovog proljeća je sa svojim timom osmislio događanje u sklopu kojeg će kolegama iz regije prvo predstaviti živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

copy paste event kokteli

"Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na Copy Taste dolazi i Alia Akkman koja sjedi u žiriju The World’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo", priča Dominik Bečvardi. 

copy paste event kokteli

Na Copy Taste eventu posjetitelji će guštati u koktelima sedam barova. Albaniju predstavlja  Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World's 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu. Republiku Srbiju predstavit će beogradski Riddle Bar. Bosnu i Hercegovinu predstavlja bar Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru bar Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Navedeni barovi će  pred publikom rekreirati po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod, nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne. 

copy paste event kokteli

Da sve teče glatko tijekom miksanja, pobrinut će se Soul Bader i DJ Frx, a kad padne mrak, točnije od 23 sata, party seli u unutrašnjost kluba Peti Kupe. Tamo se dobra zabava nastavlja uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste gdje će posjetitelje do ranog jutra rasplesanima i raspoloženima držati Sani, DJ Lea i Kapela.

Ne propustite Copy Taste, uživajte u vrhunskim koktelima jedinstvenih okusa o kojima priča regija, upoznajte barmene koji su ih osmislili i sjajno se zabavite.

copy paste event kokteli

Ulaz na Copy Taste event je besplatan, no kako je prijatelj Jack uvijek široke ruke, prvih 200 posjetitelja koji putem sustava Entrio preuzmu digitalnu pozivnicu časti koktelom. Na Copy Taste događanju posjetitelji će moći podići besplatne ulaznice za Taste event.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.