Prezentacija vina Gregorić i Florijanović, druženje s vinarima i degustacija vrsnih sedam vina, održana je prošlog tjedna u prekrasnoj atmosferi Red Red Wine Bara u Zagrebu, Andrije Hebranga 30

vina gregorić i vina florijanović

U fantastičnoj atmosferi novog zagrebačkog it-mjesta, Red Red Wine Zagreb, koji vode Luka i Bruno Elezović, prošlog je tjedna održana prezentacija i degustacija hrvatskih vina Gregorić i Florijanović. Posebno nas je zaintrigiralo nagrađeno vino na svjetskom ocjenjivanju 'Portugieser Du Monde 2016' – ' OPG Željko Gregorić, koji je tom prilikom osvojio srebrnu medalju za svoj Purtugizec Plešivica 2015., a uz koji smo kušali i Rajnski rizling 2015. te Sauvignon iz 2015.

Gospodarstvo Gregorić bavi se proizvodnjom grožđa i vina dugi niz godina kroz nekoliko generacija u obitelji. Njihova obitelji živi u malom mjestu Laškovec, smještenom na južnim obroncima Plešivice, gdje je prezime Gregorić jedno od najstarijih prezimena ovog sela i čvrsto je vezano uz vinovu lozu i vino.

vina gregorić i vina florijanović

Tijekom večeri kušali smo i vina Ivice Florijanovića, OPG Florijanović iz moslavačkog gorja, koji je pripremio prezentaciju svojih vina. Izdvajamo Škrlet 2015., suho bijelo vino, Moslavac 2015., suho bijelo vino, Muškat žuti 2015., polusuho bijelo vino te Frankovku Rose 2015., suho crveno vino.

Vinarija Florijanović početak vinogradarstva i vinarstva bilježi početkom 90-ih godina. Lokacija vinarije je kontinentalna Hrvatska, 60 km jugozapadno od Zagreba, na obroncima Moslavačke gore s pogledom na park prirode Lonjsko polje. Ivica Florijanović, vlasnik je vinarije, diplomirani ekonomist, koji se proizvodnjom vina počeo baviti iz hobija te je isti prerastao u životni poziv.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.