Nikola Faller - magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga 'Slama' u Art Parku kraj Tomićeve stvarat će jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 02. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenome

nikola faller, skulpture od slame

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno.

nikola faller, skulpture od slame

nikola faller, skulpture od slame

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

nikola faller, skulpture od slame

Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.