Svečana izvedba prve hrvatske opere Ljubav i zloba Vatroslava Lisinskog održat će se ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u subotu, 7. rujna

opera hnk

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu započinje sezonu slavljem 200.godišnjice rođenja skladatelja Vatroslava Lisinskog. Pravo iznenađenje očekuje sve koji 7. rujna u 20h dođu ispred HNK u Zagrebu gdje će solisti Opere, zbor i orkestar HNK u Zagrebu nastupiti u koncertnoj izvedbi opere Ljubav i zloba.

"Nastankom te opere Hrvati su postali (nakon Nijemaca i Rusa) treći narod u Europi sa vlastitom nacionalnom operom, te je njome Vatroslav Lisinski utro put novim generacijama hrvatskih opernih skladatelja. Rijetko je izvođena i slabije je poznata široj hrvatskoj javnosti a na koncertu 7.rujna solisti, zbor i orkestar Opere HNK izvest će dijelove opere Ljubav i Zloba te približiti ovo vrijedno djelo publici", rekao je dirigent Ivan Josip Skender i dodao kako je to samo jedna u nizu nastupa na otvorenom koje, u sezoni koja je pred nama, očekuju gledatelje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.