Javnost ju je upoznala kada je, kao prva iz Hrvatske, ostvarila modnu suradnju s Khloe Kardashian, potom je glamuroznu karijeru u svijetu mode podredila obitelji, a sada sama izlazi na tržište i donosi nešto novo – prve "Smart Luxury" svijeće Moel. Mia Antunović je obična cura s velikim snovima. Na prvi pogled ništa ne razlikuje ovu simpatičnu i ambicioznu Vinkovčanku od većine drugih, osim hrabrosti da riskira sve kako bi ih zaista i ostvarila

moel svijece
"Na velike stvari se jednostavno mora odvažiti i ne posustajati. Velike stvari ne moraju uvijek nužno biti fizički najveće i najvidljivije, ali sitnicama možemo dragim ljudima učiniti život ljepšim, sretnijim i bogatijim. Sitnicama kao što je miris koji će zamrznuti trenutak naše sreće u nezaboravnu uspomenu", pomalo sanjarski i zadovoljno počinje Mia Antunović svoju priču. Prvi iz linije mirisa svijeća Moel nosi ime "Fearless" i svojevrsna je poruka za sve koji unatoč teškoj ekonomskoj situaciji sami koračaju poslovnim vodama. 

Svoj uspjeh ambiciozna Vinkovčanka najprije je potražila na međunarodnoj modnoj sceni, a taj ju je put odveo u Istanbul gdje je ostvarila iznimno uspješnu karijeru modela te i danas upravo njezino lice krasi mnoge kampanje u toj državi od 82 milijuna ljudi. Rastom poslovnih ponuda, odlučila se probiti na američkom tržištu, gdje je dobro naučila kako funkcionira poslovni svijet.

"Konkurencija u SAD-u nemjerljivo je veća nego bilo gdje drugdje i zato sam morala paralelno raditi po nekoliko poslova kako bih se financirala i omogućila si da pokucam na što više vrata", kaže Mia i dodaje kako su joj se tako otvorila i prva velika vrata u obliku suradnje s Khloe Kardashian kad je postala jedno od zaštitnih lica njezine linije traperica. 

Planove je "pomrsila" ljubav koja je Miu vratila u Europu, gdje se budućem suprugu pridružuje u Bruxellesu i prihvaća "normalan" posao u struci te postaje voditelj digitalnih komunikacija u Europskom parlamentu.  

moel svijece

"Imala sam normalan posao i sređen život za kakvim mnogi čeznu, ali me to nije u potpunosti ispunjavalo. Shvatila sam da posao odrađujem i da me ne inspirira, da me ustaljeno radno vrijeme i monotonost posla ubijaju, a da pravu radost zapravo nalazim u malim stvarima i darovima koje stalno izrađujem za sve moguće prigode, od rođendana do božićnih poklona. Znala sam da je vrijeme za promjenu, a puno veći rizik sam već ionako napravila odlukom da se vratim u Zagreb. Bilo je teško, ali sam osjećala da imam kontrolu nad svojim životom i to je bilo jako oslobađajuće. Takav sam osjećaj htjela i u poslu", objašnjava ova mlada poslovna žena i nastavlja kako joj se tada u glavi počela kuhati ideja za liniju luksuznih svijeća Moel.

Jednog Božića, kako kaže, Pinterest ju je doveo do "uradi sam svijeće" pa je malo istraživala i odlučila ih napraviti. Od te prve male kolekcije bila je očarana, a ideja da ima vlastitu tvrtku za svijeće ju je konstantno pratila. Ali uz mirisnu ideju opet se pojavila kriza, ovaj put u obliku koronavirusa, koja je podmuklo zarobila svjetska gospodarstva pa tako i hrvatsku ekonomiju učinila vrlo nesigurnom za poslovanje, posebice kada su u pitanju "mali" poduzetnici. 

"Sto puta sam samo sebe uhvatila u preispitivanju: Pa gdje ćeš baš sada u poduzetništvo? Što ti je ovo trebalo?" kaže Mia koja, iako nije imala odgovor na ta pitanja, nimalo nije sumnjala u sebe i odluku da se upusti u posao.  

moel svijece

"Od početka sam željela prirodne svijeće koje nisu testirane na životinjama! Briga o našem globalnom domu mi je jako važna i baš zbog toga sam odlučila koristiti sojin vosak koji je biorazgradiv i iz obnovljivog izvora, te mirisna ulja bez ftalata odnosno plastifikatora koji dokazano izazivaju niz zdravstvenih problema, od problema s dišnim putevima, preko problema s hiperaktivnošću do problema sa plodnošću i mnogih drugih."

O svemu brine sama. Nabava materijala, topljenje voska, pakiranje i logistika - sve je to u njezinim rukama. Vrlo pedantna u svemu čega se dohvati ništa ne prepušta slučaju, a ono što svijeće čini dodatno posebnima je i jedinstveno pakiranje.

"Svi ostali proizvođači imali su vrlo jednostavne ambalaže, uglavnom prozirne staklenke i kartonske omote u prirodnim bojama, što je sjajno, ali činilo mi se da su prilično slični jedni drugima i željela sam nešto u svom stilu. Željela sam luksuz, ali luksuz koji nije štetan ni za ljude ni za okoliš."

Kolekcija Moel svijeća trenutačno sadrži šest mirisa. Primjerice, Sweet 'n' Juicy odiše tropskim krajevima, a zajedno s Cloudom u kojemu se hladne morske note i sol isprepliću s nijansama laganog kokosovog cvijeta automatski će vas odvesti na omiljene morske destinacije dok na svojoj terasi uživate u svježini vašeg omiljenog osvježavajućeg pića. 

moel svijece

Uživanje je upravo poanta Moel priče. U svijećama se može uživati svih 365 dana u godini, a ne samo zimi. Iako je ideja Moela upravo Božić i čarolija darivanja ova linija svijeća ima moć odvesti nas uvijek na neko ljepše mjesto u kojemu prevladava hedonistički trenutak. Ali to mjesto ne mora biti negdje daleko. Može biti u lijepim sjećanjima ili tik do nas u sigurnom zagrljaju koje nam pruža naše dijete. Upravo je zagrljaj svog sina Mia željela zaključati u trenutku pomoću mirisa New Baby koji je sladak i nezaboravan te podsjeća na sreću koju izazivaju naša djeca.

U Moel svijećama je pomiješana priča, želja i trud, a topljenjem visokokvalitetnog voska širi se priča o trenutku koja od običnog prostora stvara luksuzni dom pun ljubavi. Pa unatoč globalnoj ekonomskoj neizvjesnosti budućnost ove mlade Vinkovčanke i njenih svijeća neodoljivo miriše na uspjeh.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.