Lasersko izbjeljivanje zubi pojam je za koji ste vjerojatno svi čuli. Upravo je ovaj tretman jedna od tajni blistavih osmijeha koje viđamo u Hollywoodu. Poznati zagrebački stomatolog Dr. Berislav Mostarac otkrit će vam sve o ovom popularnom tretmanu uljepšavanja zubi 

lasersko izbjeljivanje zubi dr mostarac

Blistavi i zdravi zubi su najbitniji dio prvog dojma koji ostavljate na ljude oko sebe. Što su zubi blještaviji, to je dojam bolji. Možete uložiti milijune u odjeću, ali ako vaš osmijeh ne zrači besprijekornom bjelinom – sve pada u vodu. Bijeli zubi su neprolazan trend i očigledan simbol zdravlja i ljepote. Lasersko izbjeljivanje zubi jedna je od popularnih i često korištenih metoda za instantno blistav osmijeh stoga ne čude brojna pitanja i zablude vezane uz tu temu. Prvo što svima prođe kroz glavu – hoće li biti bolno? Drugo je pitanje logično – hoće li biti bolno i za moj džep? I, naravno, treće su trajanje efekta i nuspojave poslije ovog procesa.

lasersko izbjeljivanje zubi dr mostarac

Dr. Berislav Mostarac, poznati zagrebački stomatolog, otkriva sve o ovom popularnom tretmanu uljepšavanja zubi.

• Što je to točno lasersko izbjeljivanje zubi?
- Započnimo ovaj pregled iz estetske stomatologije činjenicama kako bismo što bolje razumjeli cijeli proces. Ovaj tretman uključuje laser, zaštitni gel i gel za izbjeljivanje. Sam postupak je vrlo jednostavan: pacijent sjedne na stolac, na desni se nanese zaštitni gel, a na zube gel za izbjeljivanje. Tada se laserom prelazi preko zubi kako bi njegova zraka aktivirala sredstvo za izbjeljivanje. I to je sve! Upravo zato je lasersko izbjeljivanje zubi najpopularniji tretman za blistav osmijeh i besprijekornu bjelinu. Sam postupak laserskog izbjeljivanja zubi traje oko 45 minuta.

• Je li bolje lasersko ili kućno izbjeljivanje zubi?
- Ovisi o tome koliko ste nestrpljivi vidjeti prve rezultate. Rezultati laserskog izbjeljivanja zubi su brži (45 minuta), dok za kućno izbjeljivanje treba proći od 2 do 4 tjedana. I ne, ne govorimo o ‘’uradi sam’’ rješenjima poput trljanja zubi korom banane. Preskočite ovakve metode i konzultirajte se sa svojim stomatologom ako želite blistav osmijeh. Bez obzira na to koju metodu odabrali, rezultat će biti savršena bjelina zuba. Za najbolje rezultate, preporučujemo kombinaciju laserskog i kućnog izbjeljivanja.

lasersko izbjeljivanje zubi dr mostarac

• Je li lasersko izbjeljivanje bolno?
- Ne, nije bolno. Naime, funkcija zaštitnoga gela koji se stavlja na desni je upravo ta: zaštita zubnog mesa. Kada je zubno meso zaštićeno na pravilan način, boli nema. Ponekad je moguće osjetiti lagane trnce kroz zube, ali to nije neugodan osjećaj.

• Je li lasersko izbjeljivanje zubi štetno za zube?
- Ako se tretman realizira u skladu sa zaštitnim protokolom, ovaj tretman nije štetan. Zubi nakon izbjeljivanja su i dalje jednako čvrsti i zdravi. Privremena osjetljivost zuba je moguća, ali traje par dana.

• Koliko je trajna novostečena bjelina zubi?
- Laser može posvijetliti zube za čak do 12 nijansi (u prosjeku 6-7). Kako bi nova boja bila što trajnija, potrebno je, osim redovite higijene zuba, izbjegavati obojene napitke: kavu, gazirana pića i vino. Samo o vama ovisi dugotrajnost novog blistavog osmijeha!

lasersko izbjeljivanje zubi dr mostarac

• Koja je cijena izbjeljivanja zuba?
- Lasersko izbjeljivanje zubi je najkraći i cjenovno najpovoljniji tretman u estetskoj stomatologiji, već od 1000 kuna po čeljusti. Naši pacijenti često kažu nakon zahvata kako im je to bolja investicija nego, primjerice, novi mobitel. Lijep osmijeh je uvijek evergreen. Cijena izbjeljivanja zubi je izuzetno povoljna u odnosu na druge metode smile makeovera.

• Kakva su iskustva ljudi koji su laserski izbijelili zube?
- Svatko tko želi trenutno uljepšati osmijeh može biti kandidat. Nakon samo jednog dolaska zubi postaju svjetliji, a osmijeh blještaviji bez mrlja i žućkastih nijansi. Tretman je brz, siguran i bezbolan. Iskustva korisnika su potpuno pozitivna, najčešće pitanje koje sami sebi postavljaju kada se pogledaju u ogledalo nakon tretmana je: zašto ovo nisam učinio ranije?

lasersko izbjeljivanje zubi dr mostarac

• I na kraju, što biste savjetovali osobama koje žele izbijeliti zube?
- Priuštite si sjajan osmijeh kakav ste oduvijek željeli! Moći ćete se smijati ljepše i slađe.

Više o izbjeljivanju zubi doznajte na linku

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.