Odaberite savršeni vjenčani make-up između tri osnovna stila: klasično, prirodno ili romantično. Vodim vas, korak po korak, kroz crteže i fotografije, prema beauty viziji za vaše vjenčanje, koja savršeno odgovara vašoj osobnosti

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Većina žena ima do u tančine isplanirano vlastito vjenčanje. Sve mora biti savršeno – od haljine, preko cipela, donjeg rublja i frizure, do make-upa. Iako, vjerujem, sve mladenke vole pratiti trendove i točno znati što je in određene sezone kada odluče reći svoje sudbonosno „Da“, ipak savjetujem da osim trendova, najviše pažnje posvetite vlastitim željama.

Nemojte se fokusirati na ono što je u modi, već na ono što vam najbolje pristaje. To vrijedi i za frizuru i za haljinu, a dakako, i za make-up. Važno je da se dobro osjećate, da budete ležerni i veseli, jer dan vjenčanja osim što je prekrasan i nezaboravan, ujedno je i prilično stresan. Zbog toga, mladenkama uvijek sugeriram da nose onaj make-up koji je odraz njihove osobnosti i koji savršeno pristaje uz kompletan look koji su odabrale.

Vjenčani make-up najlakše je odabrati između tri osnovna stila: klasično, prirodno i romantično. Vodim vas, korak po korak, kroz crteže i fotografije, prema beauty viziji za vaše vjenčanje, koja savršeno odgovara vašoj osobnosti, a vi, kada dođe vrijeme, odaberite svoj omiljeni look.

Klasičan look

klasičan make up za vjenčanje 

Evo nekoliko uputa kako postižemo savršenu kombinaciju klasičnog i šik looka.

Oči: Kontura oka je naglašena tamnijom smeđom bojom, a kapak obojen neutralnom bež. Mekan i nježan pogled postiže se omekšavanjem i razmazivanjem prijelaza boja. Tanka linija tuša na gornjem kapku otvara i ističe oči. Umjetne trepavice su pod obavezno.

Obrazi: Nježno ružičasto rumenilo u vrlo malim količinama.

Usne: Ružičasto sjajilo ili ruž koji na usnama djeluje vrlo mekano i šik.

Prirodan look 

prirodan make up za vjenčanje

Da bi se postigao besprijekoran prirodni izgled na dan vjenčanja, koriste se nježne, meke i prirodne boje.

Oči: Kontura oka lagano je naglašena srednje smeđom toplom bojom, a kapak obojen nježno breskvastom. Trepavice su naglašene sa nekoliko slojeva maskare. Bijela olovka u unutrašnjem djelu oka otvara oko i daje nježan pogled.

Obrazi: Obrazi su naglašeni koraljnim rumenilom.

Usne: Na usne nanosimo koraljni ruž za prirodan izgled.

Romantičan look

romantičan make up za vjenčanje

Ako ste uvijek se sanjale slatko i romantično vjenčanje, odaberite nježan i romantičan look.

Oči: Na cijeli kapak nanesemo nježno i toplo, srednje smeđe sjenilo u obliku „smokey eyes“, a  iznad njega nježno rozo. Za što nježniji i romantičniji izgled sjenilo je potrebno dobro omekšati. Trepavice naglasimo maskarom. 

Obrazi: Na obraze nanesemo nježno rozo rumenilo, kao da ste se prirodno zarumenili.

Usne: Nježno, nježno rozo sjajilo u tankom sloju.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.