Mnogi smatraju da je kreativnost rezervirana za ljude koji se bave "kreativnim" i umjetničkim poslovima, poput slikara, glazbenika, dizajnera. No, kreativnost posjedujemo svi, samo je pitanje izbora hoćemo li joj dopustiti da izađe i pokaže se ili će ostati u nama. O čemu to ovisi? Rekla bih da je u pozadini želja za povezivanjem s drugim ljudima i građenjem odnosa...

avon parfemi artistique

Za poznatu svjetsku kreatoricu mirisa Natalie Lorson kreiranje i kreativnost su povezani s razmjenjivanjem ideja, izražavanjem i dijeljenjem emocija: "Ja ne kreiram za sebe. Stvarni cilj je doprijeti do ljudi". Istinski joj vjerujem da želi doprijeti do ljudi upravo svojim predivnim parfemima, ali ipak smatram da dok kreira za druge, ona zapravo radi za sebe.

avon kolumna prosinac

Sve što "činimo za druge" zapravo radimo da bi zadovoljili svoje potrebe, od kojih bih istaknula, potrebu za moći, pripadanjem, zabavom i slobodom. Sve ove potrebe su urođene i zajedničke svima nama, ali ih na različite načine zadovoljavamo, najčešće uz druge ljude. Vjerujem da kreativnost itekako pomaže, što smo kreativniji lakše i brže ćemo zadovoljiti svoje potrebe i biti zadovoljniji svojim životom.

avon parfemi artistique

Tako netko, poput Natalie, pronađe zadovoljstvo u kreiranju mirisa, a najnovija kreacija su upravo mirisi iz Artistique kolekcije parfema posvećenih kreativnom geniju Moneta. Sadrže premium mirisne note za profinjen i dugotrajan miris. Ova limitirana kolekcija inspirirana je posjetom kući i vrtovima Claudea Moneta u Givernyju. Wisteria Sublime je sanjiv miris bogate teksture i dubine s notama glicinije, dragoljuba i mošusa, dok je Nymphea Lumière cvjetna kreacija lotusa, božura i note drveta.

avon kolumna prosinac

Dopustite sebi biti kreativni i neka vam kreativnost posluži upravo za zbližavanje s drugima. Uživajte u zajedništvu ovih blagdanskih dana!

avon kolumna

Piše: Maria Santini; Avonova Beauty trenerica, magistra psihologije
www.avon.hr
Photo: Petar Santini

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.