Za američkom linijom luksuzne kozmetike (švedskih korijena) - Själ - pomamile su se neke od najslavnijih žena na svijetu. Angelina Jolie obožava njihovu kremu Cura Intuitif, dok se Courtney Cox ne odvaja od maske za lice Kashmir Saphir. Saznajte zbog čega je koncepcija Själa sasvim posebna, kako na vašu kožu djeluju dijamanti, biseri i platina, te gdje u Hrvatskoj možete nabaviti Själ proizvode

kristin petrovich, začetnica sjal kozmetikeKako postoje neki modni klasici na koje pravim ljubiteljima dobre mode nije žao potrošiti novac (poput Hermèsove Birkin torbe ili šala, Burberry balonera ili Chanel kostima), tako postoje i kozmetički proizvodi koji predstavljaju pravu malu, ali vrlo isplativu investiciju (na duge staze koža će vam pokazati je li zadovoljna onim što na nju stavljate).

Takva je Själ kozmetika - pravi kozmetički luksuz za istinske ljubitelje dobrih proizvoda i ugodnih rituala ljepote.

Kako je sve počelo?

Själ kozmetiku osnovale su 2001. u New Yorku mama i kći Karen i Kristin Petrovich, vođene holističkim pristupom njezi kože, kombinirajući ono najbolje od znanstvenih dostignuća Zapada i tradicionalnih znanja Istoka.

Riječ je o sasvim maloj liniji koja broji tek 8 proizvoda za njegu lica. To je već prva posebnost Själa, jer dok smo kod većine brandova navikli na desetke i stotine različitih proizvoda u kojima se već polako počinjemo gubiti, Karen i Kristin Petrovich stvorile su jednostavnu malu liniju koji zadovoljavaju sve potreba svih tipova kože. Dakako, da bi to uspjele morale su kombinirati najnovija dostignuća biotehnologije s najvrjednijim biljnim i voćnim sastojcima.

Bez parabena, mineralnih ulja, silikona i kofeina

Osim vrhunskih biljnih i voćnih sastojaka, Själ proizvodi posebni su jer sadrže zlato, platinu, dijamante, srebro, bisere i germanij. Zlato i dijamanti regeneriraju kožu, srebro je prirodni antibiotik, biseri daju sjaj i niveliraju ten, a germanij povećava oksigenaciju kože i pomaže svim ostalim sastojcima da prodru u kožu. Mineralna ulja izbačena su iz Själ proizvoda jer, kako tvrde Själovi stručnjaci, ne omogućavaju optimalno prodiranje aktivnih sastojaka. Kofein stvara mikro stres za kožu pa je također izbačen, a silikon stvara tek trenutni efekt nahranjenosti kože, koji odlazi već nakon nekoliko sati.

sjal kozmetika

8 veličanstvenih

U 8 Själovih proizvoda naći ćete sve što vam treba za cjelovitu njegu kože lica - od čišćenja, preko hranjenja i regeneracije do hidratacije i relaksa. Tonik i mlijeko kojim započinje svako bazno čišćenje lica, su na bazi ruže i crvenog zlata, i imaju duplu funkciju - čišćenje i zaštita od loših vanjskih utjecaja. Peeling i maska u jednom ili samo maska (famozna Saphir Kashmir) su točka na „i" čišćenju (i hranjenju), koje završava nanošenjem bazne njege, a to je serum.

Själov serum za lice sadrži platinu, najbolji plemeniti metal za regeneraciju kože u vrlo finim sitnim česticama koje lako prodiru u kožu. Nakon seruma, na red dakako dolaze kreme - Cura ili Cela - za rejuvenaciju i rehidrataciju kože, uz nezaobilaznu kremu oko očiju koja sadrži prolin (biotehnološku inovaciju) za konstantno 24-satno vlaženje nježne kože oko očiju.

sjal, prezentacija u floresu, zagreb

Själova linija ekskluzivne kozmetike predstavljena je u zagrebačkoj niche parfumeriji Institut Parfumeur Flores, u Dežmanovom prolazu 2, u kojem odsada možete nabaviti Själ proizvode.

Cijene proizvoda kreću se od 572,00 kn (Tonik) pa do 2.098,00 kn (Serum). Cijena krema je od 1.273,00 do 2.098,00 kn.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.