Koliko dobro može kosa izgledati na plaži svjedoči i stil ležernih i seksi frizura koji je dobio naziv "beach look". Dok su nam tijekom godine za takvu spontanu frizuru potrebni pomagači u obliku pegla za kosu i mnogobrojnih preparata, na plaži su dovoljni sol, vjetar i tek pokoja špangica ili gumica za kosu

kosa_plazaLjeto je doba u kojem imamo potrebu za što jednostavnijim frizurama. Kad sunce zagrije želimo je što prije maknuti s lica i vrata pa su stoga kraće frizure aktualnije. Osobe koje vole dužu kosu dođu na svoje tek na plaži jer je tamo mogu s uživanjem kopčati, vezati, frkati i plesti, što može biti neprimjereno u poslovnom okruženju tijekom godine.

Za čvrstu i gustu kosu efektno je i praktično napraviti pletenice. To mogu biti dvije pletenice ispletene od sredine razdjeljka koje se zatim spuštaju niz lice do zatiljka. Takva je frizura pogodna za ljubiteljice  romantičnogi retro looka za plažu ili čak ljetni večernji izlazak.

Svilenkasta i nježna kosa lijepo izgleda skupljena u rep koji može biti visoki i niski. Niski rep može biti zamotan u malu pundžicu ili biti pomaknut na stranu pa raščupan kako bi bio vidljiv i od naprijed. Od visokog repa može se isplesti pletenica i lagano zamotati u pundžicu ili ostaviti da slobodno pada á la Lara Croft.

Još jedan prijedlog za one s kraćom kosom je marama koja može prekriti cijelu kosu ili se složiti kao široka traka koja se veže na potiljku.

Bilo da nosite šešir, maramu, rep ili  pletenice ljeto je vrijeme kada redovito treba voditi računa o hranjenju kose. Prirodni recept koji uključuju tek mazanje vlasi s maslinovim uljem uvijek je dobrodošao. Kosa će vam biti vrlo zahvalna jer je tako sol i topli vjetar neće moći isušiti.

Za one koji žele zadržati „mokar izgled" mogu izabrati gel u spreju sa zaštitnim faktorom koji omogućuje da kosa zalizana u bilo kojem smjeru zadrži svoj oblik. Frizure na plaži moraju biti slobodne i „slučajne" i svakako upotpunjavati vaš stil.

Nikolina Perković

Frizerski studio NIKAS

Pavla Hatza 4, Zagreb

01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.