Svakodnevno se susrećem s pitanjima klijenata koji je piling najbolji za njihov tip kože? Nažalost, još češće se susrećem s primjerima kada se na jako osjetljivu kožu primjenjuju grubi mehanički pilinzi koji nisu namijenjeni za takav tip kože. Danas ću se bazirati na pilinzima za lice, a one za tijelo ćemo ostaviti za neku drugu temu

kiehls nikol ludas

Nikol Ludaš - Kiehl's Arena centar Zagreb

Piling je sastavni dio kozmetičke rutine. Njime se skidaju mrtve stanice kože i preostale naslage nečistoća i sebuma koje običnim svakodnevnim čišćenjem ne uspijevamo ukloniti. Većina pilinga radi se jednom do dva puta tjedno (ovisno o tipu kože), a postoje i jako nježni pilinzi koji se mogu raditi svakodnevno. Pilingom omogućujemo da se nove stanice kože brže i kvalitetnije razvijaju čime dobivamo ljepšu i glatku teksturu kože uz blistav i svjež izgled. Tako je barem kada koristite piling koji vam odgovara. Ipak, postoje situacije kada se dogodi upravo suprotan učinak od onog koji ste željeli postići. Kako bismo izbjegli takve situacije, pokušat ću vam olakšati odabir pilinga za vaš tip kože.

Kakvi sve pilinzi postoje?

Postoji mehanički piling i kemijski piling. Mehanički u svojoj teksturi sadrže sitne čestice i pomoću njih na fizički način skidate površinski sloj kože i nečistoće. Ovakva vrsta pilinga odlična je za masniji do mješoviti tip kože jer s lica uklanja višak sebuma. Kod kemijskih pilinga postoji nekoliko vrsta:  oni s BHA kiselinama koji se preporučaju masnijim tipovima kože sklonim upalama, oni s AHA kiselinama (voćne, mliječne, glikolna) te enzimski. Najblaže vrste su oni s AHA kiselinama, posebice iz voća te enzimski koji se preporučaju čak i kod najosjetljivijih tipova kože.

Preporuka za moje klijente

Kod nas u Kiehl'su često dođu klijenti koji žele vratiti blistavost, sjaj i glatkoću kože, žele postići ujednačen ten ili žele piling koji će imati protuupalno djelovanje. Njima uvijek preporučam naš najnježniji, a najučinkovitiji piling koji odgovara svim tipovima kože, čak i najosjetljivijima. Radi se o noćnom enzimskom pilingu Dermatologist Solutions Nightly Refining Micro-Peel Concentrate.

kiehls nikol ludas

Jedan od glavnih sastojaka Kiehl's enzimskog pilinga jesu ljuskice kvinoje nastale iz održivog razvoja. Zašto ljuskice kvinoje? Do sada je bilo uobičajeno da se u kozmetičke svrhe koristi samo sjeme kvinoje, a ljuskice su se odbacivale. Međutim, ljuskice kvinoje sadrže fitinsku kiselinu, koja potiče izmjenu stanica kože, dakle regeneraciju. Na taj način se Kiehl's Dermatologoist Solutions Nightly Refining Micro-Peel Concentrate brine da dođe do obnove stanica bez obzira na vaše godine. Ovaj proizvod poboljšava teksturu kože, skida mrtve stanice i stvara prostor za one nove koje su svježijeg izgleda što dovodi do poboljšane i glatke teksture kože bez sitnih linija i posljedica dehidracije. U pilingu se također nalaze i voćne kiseline koje uz ljuskice kvinoje rade na ujednačavanju tena i uklanjanju ožiljaka te ekstrakt kaktusa poznat po bogatim hidratantnim i antioksidativnim svojstvima. 

Moja iskustva s klijentima u Kiehl'su i njihove povratne informacije potvrđuju mi da je Dermatologist Solutions Nightly Micro-Peel Concentrate dovoljno nježan za osjetljive tipove kože, a istovremeno dovoljno učinkovit za zahtjevnije tipove kože. Kod klijenata s masnijim i problematičnijim tipom kože pokazao se kao najnježniji mogući način čišćenja lica i pora te rješavanja upalnih procesa bez nepotrebnog isušivanja i dehidriranja kože.        

kiehls nikol ludas

Ono što je važno naglasiti je da se ovaj piling koristi isključivo preko noći. Nanosi se u 2 - 3 kapi i na njega je potrebno staviti serum, hidratantnu kremu ili noćno ulje - ovisno o vašoj rutini.  Isto tako, vrlo je bitno da tijekom dana nosite zaštitni faktor sa širokim spektrom zaštite od sunca, dakle s UVA i UVB filterima. Moj prijedlog je uvijek što veći faktor jer vas duže vrijeme štiti od sunca. Danas uistinu postoje lagani, fluidni i nekomedogeni zaštitni faktori bez ulja tako da ne postoji izgovor za nekorištenje zaštite od sunca!

Nadam se da sam sada približila sve vrste pilinga, a ako ipak niste sigurni kakav vam je tip kože, svratite do bilo koje Kiehl's prodavaonice gdje ćemo pomoći odrediti o kakvom  se tipu kože radi i pružiti vam besplatne individualne konzultacije uz komplementarne uzorke.

Jedva čekam da se vidimo i družimo u Kiehl'su!

kiehls nikol ludas

Kiehl's prodavaonice možete naći u:
Arena Centar Zagreb, City Center one West ili City Center one Split

Kiehl's Facebook Hrvatska
Kiehl's Instagram Hrvatska

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.