Kako koža lagano tamni s pojavom ljetnog sunca, tako se i make-up mora prilagođavati. Koja je tajna? Prvo, primjenjujemo manje pigmenata i laganiju teksturu kako ne bi previše proizvoda nanijeli na kožu; drugo, pojačali smo djelovanje osvjetljenja tena i igramo se s pigmentima koji će ublažiti «dosadan» izgled kože i kreirati blistav ten

guerlain terracotta

S jedinstvenom kombinacijom brončanih nijansi, treperavih boja i finih perlastih čestica, ovaj Guerlainov fasetirani bronzer iznova otkriva legendarnu Terracottu i savršeno se stapa s kožom koja je malo potamnila, kako svih plavuša, tako i svih brineta. Pruža im prozračan i blistav make-up finish i besprijekoran efekt gole kože.

Terracotta Light je idealan puder za prve zrake sunca. Ostaje neprimjetan na licu, ali lagano tenirana i posunčana koža je privlačnija s njim nego bez njega. Ovaj puder modelira lice i daje mu blistavu boju! 

Koja je tajna Terracotta Light pudera?

To je kombinacija 5 pomno odabranih nijansi: 4 nijanse za brončani efekt, uključujući jednu rozu ili koraljnu boju, sjedinjene s nijansom za osvjetljavanje, čiji intenzitet varira u odnosu na boju kože; prava protuteža ponekad 'dosadnom' izgledu kože.

Naravno, dio tajne je i tekstura lagana poput pera, koja se sastoji od lamelarnih pudera (slojevitih mikročestica), svjetlucavih čestica i talka za baršunasti i svjetlosni efekt. Još su u to uključeni i kristalni pigmenti koji privlače svjetlost i daju proizvodu transparentnost za intenziviranje sjaja tena, umjesto bijelih pigmenata, koji zatomljuju svjetlost.

Terracotta Light omogućuje adekvatno praćenje boje tena, bez bojazni za gubitkom svježine izgleda kože. Prepoznatljiv s prvim potezom kista, miris Terracotte Light je ostao nepromijenjen. Bergamot i mandarina u top notama, jasmin i ylang-ylang su u srcu, dok se vanilija i drvenaste note nalaze u bazi. Miris koji nam obećaje sunce, senzualnost i suncem okupanu kožu.

Kako nanijeti Terracottu? 

 „Umočite" četku u bronzer te lagano odstranite višak na poleđini svoje ruke. Nanesite ga na lice s posebnim naglaskom na  jagodice, čelo, bradu, nos i malo oko očiju. Započnite na jagodicama koristeći kružne pokrete, lagano pređite na čelo, nos i bradu. Ne pretjerujte s količinom i bojama  jer biste mogli izgledati „flekavo" i neprirodno. Na taj način ćete postići da vaša koža izgleda preplanulo ili ćete već preplanuloj koži lica pojačati prirodan sjajiI boju svoje kože.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.