Proizvodi za zaštitu od sunca - i kože i kose  - zauzimaju značajno mjesto u kozmetičkoj industriji. Tijekom vremena pristup brandova je evoluirao od ponude proizvoda koji štite od negativnih učinaka  sunca do proizvoda za zaštitu od sunca koji postaju apsolutni „must have" naglašavajući aspekt ljepote

l'oreal professionnel absolut cellular repair

Novi proizvodi za njegu kose tijekom ljeta, koji štite od negativnih učinaka sunca, ali također i soli, klora, vjetra itd., kombiniraju zaštitu i ljepotu, kako bi pružili ženama što veću zavodljivost, istovremeno izbjegavajući spomenute štetne utjecaje. Među kvalitetnim proizvodima za njegu sve je veća ponuda ulja i sjajila koji nude optimalan sjaj uz zaštićenu i nahranjenu kosu. Žene žele osjetilno iskustvo, glamurozne i senzualne proizvode koji im garantiraju zaštitu, glamur i senzualnu privlačnost.

Od vanjskih faktora, radijacija sunca i ultravioletne zrake predstavljaju najveću agresiju za kosu. Nakon izlaganja suncu, kosa često mijenja boju, isušuje se, izgleda oštećeno i stanjeno.

Sunce je u prevelikim „količinama" štetno za kosu jer uzrokuje:

‐ oštećenje vlakna

‐ dehidraciju kose

‐ gubitak boje

‐ gubitak sjaja

‐ osjetljivost kose i vlasišta

kerastase huile celeste

Izrazito oštećena kosa oslabljena je duž cijele svoje strukture. Uništenje je vidljivo na svakoj razini vlakna kose:

Unutar vlakna - u slučaju jako oštećene kose, ionske veze koje spajaju srž vlakna su oslabljene ili čak prekinute, a stanice korteksa nepovratno su odvojene. Kada je korteks oslabljen, cijela struktura kose je u opasnosti. Vlakna kose postaju gruba i beživotna, a kosa gubi svoju supstancu.

Po pitanju međustaničnog cementa - u kutikuli, međustanični cement se prazni i više ne vrši ulogu prirodnog zaštitnog sloja kose: vlakna postaju porozna.

Na površini - ljuskice kose se odvajaju i više nisu povezane s vlaknom, površina kose postaje neravnomjerna. Vlakna su gruba te više učinkovito ne reflektiraju svjetlost: kosa postaje beživotna te ju je teško raščešljati.

Kako bi zadovoljio potrebe žena, Kérastase, jedan od najvećih svjetskih stručnjaka u njezi kose, lansira zaštitno ulje za senzibiliziranu kosu - Huile Céleste. Ulje pruža optimalnu zaštitu od UV zraka s tehnologijom Lumino‐Defense System, uz ljetni efekt glamura sa sjajnim šljokicama i svježim, voćnim mirisom. Lagane je teksture i ne uzrokuje otežavanje vlakana. Pruža zaglađujući anti‐frizz efekt i na plaži sprečava isušivanje kose,  pružajući kosi sjaj i blistavost. Može se koristit na suhoj i mokroj kosi. Cijena: 195 kn

L'Oréal Professionnel Série Expert nova linija njege kose Absolut Repair Cellular dopire do same srži vlakna kose kako bi ga obnovila iznutra - to je linija koja obnavlja vlakna kose na staničnoj razini. Mliječna kiselina stvara alkalne veze između lanaca keratina izloženih u korteksu oštećenih vlakana kose. Kao da je transformirana, kosa je mekana, podatna i prirodnog sjaja. Spektakularni rezultati: vlakna kose obnovljena su na staničnoj razini, čak i nakon prvog šamponiranja. U 10 dana, kosa vraća kvalitetu potpuno zdrave kose.

loreal absolut cellular repair

Proizvodi Absolut Repair Cellular obogaćeni su formulom mliječne kiseline, čiste oštećenu kosu čineći je snažnom, podatnom i sjajnom kao da je transformirana. Izaberite između Absolut Repair Cellular šampona, maske, njege, spreja ili intenzivnog salonskog tretmana Powercell Repair. Raspon cijena: od 89 kn za šampon do 144 kn za masku.

L'Oréal Professionnel Série Expert linija Solar Sublime specijalizirana je za zaštiti kose od sunca i njegu kose nakon izlaganja suncu. Posebno izdvajamo dva nova proizvoda - šampon i obnavljajuću njegu na uljnoj bazi. Tehnologija MEXORYL S.O. UV + visoka koncentracija topljivih ulja intenzivno hrani i čisti kosu te neutralizira isušivanje kose uzrokovano suncem, soli i klorom. Obogaćeno hranjivim uljem i antioksidantom vitaminom E. Formula čisti vlakna kose istovremeno pružajući kosi hranjivost kako bi ostala podatna, puna i sjajna. Cijena šampona: 84 kn; cijena njege: 124 kn

loreal solar sublime

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.