Mat ruževi koriste se više od 100 godina, a jedan od zanimljivih beauty trendova ove sezone je upravo povratak mat efekta na usnama. One odlično izgledaju na modnoj pisti, ali možemo ih „nositi" i na dnevnoj bazi

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Mat ruževi ističu svježinu kože pa bi za dnevni look ostatak lica trebao biti umjereno i prirodno našminkan. Ultra glamurozne mat nijanse crvene: svijetla, tamna, bordo, višnja... su savršene za večernji izlazak. Prije nanošenja mat ruža usne trebamo dobro pripremiti kako ne bi bile suhe već zdrave i glatke. Moderni mat ruževi pružaju mat efekt, ali su kremaste i meke teksture, hidratiziraju usne i traju satima. Kada je fokus na usnama i to u najsmjelijim bojama, želimo da izgledaju besprijekorno!

Najprije napravite piling usana

Mat ruž lijepo izgleda samo na zdravim, njegovanim i glatkim usnicama. Kada radite piling lica obavezno napravite i piling usana. Vrlo je važno s usana ukloniti one sitne suhe ljuskice. Ne bojte se, piling neće iziritirati vaše usne, samo će ukloniti višak odumrlih stanica kako bi ih balzam mogao nahraniti te nakon toga više neće biti suhe već zdrave i glatke. Ako imate problem sa suhoćom, ljuskanjem i pucanjem usnica, naročito tijekom hladnih mjeseci, češće radite nježni piling usana. Nakon što ste uklonili suhu kožu s usana, nanesite hranjivi balzam koje će spriječiti daljnje isušivanje. Nanesete li ga na ispucale ljuskice on neće nahraniti vaše usne već će ostati na površini.

mat usne
     M.A.C. jesen 2013.

Kako nanijeti mat ruž?

Nakon što su vaše usne „ispilingirane" i nahranjene, prvo u tankom sloju nanesite na usne olovku identične boje mat ruža koji ćete upotrijebiti. Počnite s iscrtavanjem rubova usana, a zatim ispunite cijele usne. Olovka će spriječiti razlijevanje ruža u one sitne linijice oko usana i omogućit će da mat ruž (iako je on sam po sebi trajniji od sjajnih ruževa) ostane dugotrajan.

mat usne

mat usne

Ako niste spremne u potpunosti ukloniti sjaj sa svojih usana, isprobajte polu-mat efekt. Svoj omiljeni sjajni ruž nanesite na usne (prvo olovka pa ruž) te višak otisnite na papirnatu maramicu.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.