Jedan od vodećih make-up trendova za ovu jesen i zimu je onaj u kojem su istaknute tamne usne. Nose se tamno crveni ruževi, ruževi boje vina, bordo i tamno ljubičasti ruževi u mat ili sjajnoj varijanti. Također, ove se nijanse na usnama kombiniraju s tamnim sjenilima i lakovima za nokte

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Pravilo da ako su usne istaknute, oči moraju biti lagano našminkane ne „stoji" uvijek. Zato, ako se dobro osjećate s ovakvim bojama na usnama i očima, potrudite se da ih nanesete pravilno i uživajte noseći ih tijekom ove zime i nadolazećih blagdana!

Chanelova ovogodišnja božićna kolekcija Vamp Attitude predstavlja nam predivan make up look u tamno crvenim, bordo sjajnim nijansama. Oči su izrazito našminkane bordo sjenilom kojemu je dodan zlatni i biserni sjaj kako bi cijeli dojam dobio raskošan glamur. Usne su istaknute jako tamno crvenim ružem 109 iz linije Rouge Noir. Usto, Chanel predlaže i vamp nokte. Donosi lak za nokte iz linije Rouge Noir u dubokoj bordo nijansi – 18 Vamp. Njega možete nositi samoga ili mu dodati nadlak sa zlaćanim listićima za dodatni sjaj i glamur – Lame Top Coat. Za žene koje vole upečatljive, ali decentnije nijanse tu je lak u boji 757 Rose Fusion – sedefasti lak zlatni-ružičasto-brončanog tona, s laganim dodirom bordo tonova.

chanel vamp attitude

Chanel Vamp Attitude - blagdanska kolekcija make-upa

chanel vamp attitude

Chanel Rouge Allure Velvet La Merveilleuse i Chanel Levres Scintillantes Etincelle

chanel vamp attitude

Chanel donosi nove nijanse lakova za nokte u kultnoj liniji Rouge Noir- Vamp i Rose Fusion te top coat sa zlatnim lame listićima

vamp make up

Chanel The Exclusive Creation paleta od četiri sjenila te Illusion D'Ombre mono sjenilo prate trend vamp looka s dominantnim dubokim bordo nijansama

Kada posegnuti za mat, a kada za sjajnim varijantama?

Imajte na umu da mlađim djevojkama i ženama do 40-e savršeno pristaju i jedni i drugi. Na mlađim ženama divno izgledaju izrazito lakirani i sjajni ruževi. Žene starije od 40-e trebale bi izbjegavati mat ruževe i općenito izrazito mat teksture šminke, jer ih ona može postarati, kao i one izrazito sjajne. Ženama iznad 40-e, a naročito 50-e, najbolje pristaje neka srednja varijanta, nježna kremasta tekstura ruža.

Kako pripremiti usne za nanošenje tamnih ruževa?

Usne su nam često dehidrirane, naročito zimi pa se lagano ljušte i na takvim usnama taman ruž izgleda katastrofalno. Tamne nijanse ruževa lijepo izgledaju samo na njegovanim usnama. Za njegu usana nije dovoljno da na oštećene usne staviti balzam za njegu jer on od sitnih ljuskica neće uspjeti prodrijeti u kožu. Prije nanošenja balzama, obavezno napravite pililing usana. Koristite isti onaj piling kojim njegujete lice te njime lagano kružnim pokretima „ispilingirajte" usne. Nakon toga nanesite balzam. Ako su vam usne baš sklone pucanju i ljuštenju, morat ćete ovaj proces njege tijekom zime češće ponoviti.

vamp make up

Guerlain Kiss Kiss Lip Blam Wonder Violette

 

Kako nanijeti taman ruž na usne?

Odlučite li ove zime nositi neku od trendy tamnih nijansi ruževa, potrudite se pravilno ga nanijeti. Kad nanosimo taman ruž, on na usnicama mora izgledati savršeno. Na njegovane usne nanesemo malo tekućeg pudera i preko njega mrvicu pudera u kamenu. Na taj način dobivamo savršenu bazu za ruž kako bi ostao postojan te sprječavamo njegov prijelaz preko ruba usana da se ne uvuče u sitne linijice oko usana. Kad smo napravili bazu, usne iscrtavamo olovkom za usne u identičnoj (ili najsličnijoj) boji ruža. Pažljivo iscrtamo rub usana i lagano olovkom ispunimo cijele usne da bi ruž bio što postojaniji. Zatim na cijele usne nanosimo ruž i na kraju olovkom još popravimo rubove da bi oni bili savršeni. Sviđaju li vam se još sjajnije usne, na ruž nanesite sjajilo u odgovarajućoj boji.

Mogu li žene koje imaju manje usne nositi tamne ruževe?

Većina žena smatra da imaju premalene, nepravilne ili neizražajne usne te da im crvene i tamnije nijanse ruževa ne pristaju. Ne bih se složila s time, sigurna sam da samo treba pronaći odgovarajuću nijansu i pravilno je nanijeti na usne. Kad na usnama napravimo dobru bazu (tekući puder i puder u kamenu) možemo ih lagano korigirati, ispravljati ili povećati na način da te korekcije ostanu potpuno neprimjetne. Veličinu i oblik usana korigiramo olovkom za usne.

vamp make up

Kako pronaći svoju tamnu nijansu i teksturu ruža, kako savršeno našminkati usne i oči te kako pronaći svoj osobni make up look, naučite na Individualnom tečaju šminkanja.

Više informacija na: www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.