Većina žena (a i mnogi muškarci) nije imuna na vrhunske mirise. Koliko god ih imali, nikad nam ih nije dosta i uvijek smo u potrazi za novim, još finijim i boljim olfaktivnim iskustvima. Poseban je užitak otići u parfumeriju, isprobavati parfeme i uživati u odabiru. S obzirom da u poznatoj zagrebačkoj parfumeriji Lana sve to jako dobro znaju, svoju su ponudu obogatili s čak tri nova mirisna niche brenda, koje će obožavati najzahtjevniji parfemski znalci s istančanim ukusom

parfumerija lana

Voditeljica Barbara Kolar u ekskluzivnoj je zagrebačkoj parfumeriji Lana predstavila predivne mirisne „niche" brendove, koji predstavljaju novost na našem tržištu. Riječ je o dvije francuske parfemske kuće – Jeroboam i Evody – te jednom talijanskom brendu – Uremi.

parfumerija lana

Jeroboam je francuski brand čiji je začetnik François Hénin, vlasnik legendarne pariške parfumerije Jovoy. Dok je zajedno s kreatoricom parfema Vaninom Muracciole radio na jednom parfemu za svoj brend Jovoy, Vanina je Françoisu kao ideju za budući projekt donijela ono što kreatori parfema zovu "bazu", tj. akord, u ovom slučaju komponiranog od koktela mošusa i dala mu ime Origino. François se toliko oduševio akordom da je od njega odlučio napraviti zasebnu parfemsku kuću. "Veliki parfemi ne trebaju velike bočice.", slogan je parfemske kuće Jeroboam koji je ime dobio po golemoj 3-litrenoj boci za šampanjac. Poruka je jasna: to su veliki parfemi, u malim bočicama. Osim prvotnog parfema Origino, tu su i Hauto, Insulo, Miksado, Oriento u intenzivnoj koncentraciji ekstrakta parfema. François Hénin odlučio se na ekstrakte s 25% koncentracije jer, kako kaže, to je najplemenitiji oblik parfema, "oružje za one koje znaju kako ih koristiti - parfemski ekstrakti za urbane nomade.", kaže šarmantni François.

parfumerija lana

Drugu francusku mirisnu kuću koju smo imali prilike upoznati – Evody - kreirale su majka i kći, Regine Droin i Cérine Vasseur. Regine je prethodno radila u kozmetičkoj industriji, a Cérine je oduvijek bila ljubiteljica parfema i visoke mode, pa su zajedno 2006. otvorile parfumeriju specijaliziranu za artističke parfeme u 6. arondismanu u Parizu. Zapravo na nagovor mušterija koje su tvrdile da njih dvije imaju najistančaniji ukus za parfeme, napravile su i svoju kolekciju parfema koja se dijeli na dvije linije: 1. Collection D'Ailleurs, smeđa linija inspirirana dalekim putovanjima, bijegu od stvarnosti, intimna interpretacija dalekih destinacija. Tako je npr. Blanc de Sienne inspirian Toskanom, i naravno Sienom, a recimo Noir d'Orient Indijom. 2. Collection Première, (crna) linija inspirirana je intimnim trenucima Regine i Cérine (majke i kćeri), npr. parfem Bois Secret je zapravo vjenčani poklon koji je Cérine darovala svom mužu koji do tada nije volio parfeme, Ambre Intense je parfem na bazi ambre, note koju obožavaju i Regine i Cerine, Fleur d'Oranger je miris djetinjstva (cvijeta naranče) Cérine, dok je Musc Intense parfem koji je Cérine kreirala kada je rodila kćer Milu, pa nije mogla nositi nijedan parfem - osim ovog...

parfumerija lana

UÈRMÌ („wear me") parfemi su 100% Made-in-Italy, u svom doslovnom, i prenesenom značenju. UÈRMÌ je olfaktivna interpretacija tkanina. Naime, parfemi i tkanine imaju nešto zajedničko, a to je da dijele bliskost s našom kožom. Par starih traperica, samterice, jakna od tvida, svileni šal ili kravata, džemper od kašmira... svi nam oni na trenutak mogu vratiti fragment iz daleke prošlosti. Baš kao i parfemi. U potrazi za odgovorima na pitanja poput 'koji miris osjećate dok dirate svilu, baršun, ili antilop-kožu, Aurora Carrara, vlasnica brenda UÈRMÌ (koja je prethodno radila u modnoj industriji - otuda ljubav prema finim tkaninama), obratila se najtalentiranijim nosovima današnjice: Jean Jacquesu, Philippe Boussetonu, Antoineu Lieju i Cecile Zarokian. Oni su kreirali ove prelijepe 'olfaktivne odgovore'.

parfumerija lana

Parfemi nose "tekstilna imena" (npr. Washi, Suede, Cashmere, Denim, Silk, Velvet, Tweed, Latex), u ekološkom pakiranju u stilu modne industrije, a njihovi veliki novitet su dva nova parfema iz zasebne linije Collection Extraordinaire: OR White i OR ± Cashmere autorice Cecile Zarokian. Osim parfema, tu je i jako zanimljiva skincare linija.

Parfumerija Lana, Bartola Kašića 8, Zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.