U zagrebačkom Martimexu na Trgu Bana Jelačića, u sklopu Chanel Espace Parfums olfaktivnog bara, jučer je predstavljen intrigantan novi miris iz linije Chanel Les Exclusifs. Riječ je o mirisu Boy, mirisu koji predstavlja prekrasnu ljubavnu priču i strast pretočene u bočicu, a posvećen je Arthuru Edwardu Boy Capelu, najvećoj ljubavi Gabrielle Chanel

chanel boy, les exclusifs

Prekrasna, no nažalost tragična, 12 godina duga ljubavna priča između Coco Chanel i Arthura Boy Capela, visokog, zgodnog i moćnog engleskog plemića, strastvenog sportaša i biznismena, romantična je potka na kojoj je glavni parfumer Chanela, Olivier Polge, izgradio koncept očaravajućeg novog mirisa Boy. Boy je dio ekskluzivne linije Chanelovih mirisa – Les Exclusifs. Miris je sinergija muške i ženske energije, energije koja se pretače i spaja u jedno – u ljubavi. Posvećen je čovjeku koji je u tada mladoj i javnosti nepoznatoj ženi uspio vidjeti svu njenu snagu i kreativnost te je usmjerio ka stvaranju i poslovanju. Zahvaljujući Capelu, Chanel je otvorila svoj prvi butik u Parizu te započela vrtoglavi put prema uspjehu. Njihovu je ljubav prekinula tragična i nagla Capelova smrt, koja je ostavila gorak trag u Gabriellinu životu.

chanel boy, les exclusifs

Gabrielle Chanel i Arthur Boy Capel

Tijekom procesa stvaranja mirisa, Olivier Polge detaljno je analizirao bogatu Chanelovu arhivsku građu, prebirao po starim fotografijama i pismima, pokušavajući rekonstruirati karakter i stil ovog karizmatičnog i elegantnog Engleza kojeg je Coco tako voljela. Njegova odijela od tvida, odjeća za jahanje i jedrenje, način na koji je začešljavao kosu, njegova široka naobrazba i humor, sve to je Chanelov majstor parfumer pokušao pretočiti u note mirisa Boy.

Gornje note iznimno su svježe – limun, grejp i lavanda. Srce parfema čine geranij, ruža i cvijet naranče. Ovi svježi, cvjetni "ženski" tonovi prelaze u donje note mirisa koji nose izrazito mušku energiju – mošus, sandalovinu, drvenaste note i vaniliju. Parfem Boy zapravo je unisex miris koji odlično funkcionira i na muškoj i na ženskoj koži te nevjerojatno zanimljivo otpušta svoje note, iznenađujući vas iz trenutka u trenutak.

Boy će u zagrebačkom Martimex Chanel Espace Parfums na Trgu bana Jelačića biti dostupan u bočicama od 75 ml i 200 ml, od lipnja ove godine.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.