Bogat u svojoj različitosti i neodoljivo atraktivan zbog raskošne kreativnosti, svijet niche parfema privlači sve veći broj klijenata i kupaca. Kao što znate, niche mirisi nastaju mimo krutih pravila marketinga ili korporativnih normi. Niche mirisi istinsko su polje olfaktivne kreacije unutar koje stvaratelji - parfumeri - imaju osobno slobodu i neograničenu maštu - stoga s pravom možemo reći da stvaraju prava umjetnička djela

le cercle des parfumeurs createurs

Ne mogu vam opisati koliko volim susrete s parfumerima - njihovu opipljivu strast prema poslu koji rade, iskreni užitak prenošenja znanja i iskustva te intimistički način predstavljanja svojih parfema. Naravno, govorim o svijetu niche mirisa, a ne o komercijalnim parfemima jer su postulati poslovanja, proizvodnje, distribucije i svega ostaloga u te dvije sfere parfemske industrije potpuno različiti (zapravo kod niche mirisa pravilnije je reći manufaktura, a ne industrija). Komercialni parfemi, čak i oni poznatih i skupih brendova isključivo su - proizvod. Jasno, i u taj je proizvod utkano znanje, iskustvo, ekspertiza... No uspjeh se mjeri isključivo količinom prodanih komada pa parfem mora biti - dobro izreklamiran i stvoren za mase. Niche mirisi djeca su jednog sasvim drugačijeg svijeta - nastaju iz strasti i ljubavi, mimo takvih krutih korporativnih normi. Naravno, parfem počinje živjeti svoj život tek kad ga nosimo tako da je i za niche brend važna prodaja, ali cijeli proces nastanka parfema i njegovog dolaska da kupaca potpuno je drugačiji.

Svijet niche mirisa trenutno je iznimno bogat i veliko je zadovoljstvo upoznavati niz brendova koji svojom ponudom, koncepcijom, vizualnim identitetom i vrhunskim sastojcima očaravaju publiku diljem svijeta. Prošlog vikenda u parfumeriji Martimex na glavnom zagrebačkom Trgu gostovali su kreativni direktor pariškog brenda Le Cercle des Parfumeurs, Olivier Le Didroux i francuska parfumerka Karine Chevallier. Karine je, u emocijama nabijenom izlaganju, predstavila miris koji je osmislila i realizirala za Cercle - Lime Absolue.

le cercle des parfumeurs createurs

Ova vrhunska parfumerka studirala je u Versaillesu u prestižnoj postdiplomantkoj školi ISIPCA, i to u generaciji Francisa Kurkdjiana i Bertranda Duchafoura. Karine očarava svojim znanjem i strašću, a ovom je prilikom ekskluzivno predstavila sirove esencije mirisa (limeta, vetiver) koje sadrži njen parfem - LIME ABSOLUE. To je čudesan miris citrusnih akorda, koji predstavlja jednostavan, ali magičan spoj limete, haićanskog vetivera, smokve i sandalovine.  Ujedno, Lime Absolue je jedan od 7 mirisa iz koncepta Le Cercle des Parfumeurs Créateurs  - parfemske kuće posebne po tome što omogućuje i dopušta parfumerima da istaknu slobodu i besprijekornu kreativnost u svojim djelima. Sa svojom kolekcijom jedinstvenih kreacija, Le Cercle des Parfumeurs Créateurs poziva potrošače u svijet umjetničke parfumerije jer je svaki miris intimistička olfaktivna kreacija svog autora, baš poput poezije, ulja na platnu ili skulpture... Le Cercle nudi parfumerima s umjetničkim senzibilitetom mogućnost da slobodno interpretiraju osobno iskustvo, dizajnirajući originalan miris, uz neke od najboljih sastojaka koji se mogu naći na tržištu.

le cercle des parfumeurs createurs

Ostali mirisi i njihovi autori su:

Vague de Folie Verte (Antoine Lie)
L'eau a la Bouche (Cecile Maton)
La Dame Blanche (Julie Masse)
A I'Iris (Nathalie Feisthauer)
Magnol'art (Amelie Bourgeois)
Osmanthe (Jean-Christophe Herault)

Cijene:

EDP 30 ml: 450 kn
EDP 75 ml: 805 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.