Njega kose tijekom ljetnih mjeseci nije nimalo jednostavna s obzirom da je ona izložena različitim faktorima koji je isušuju te uništavaju boju. Iako mnoge od nas vole prirodne valove i kovrče koje morska voda i sol daju našoj kosi – morate znati da kombinacija soli, vode, vjetra i sunca nije baš idealna za zdravlje vlasi

njega kose ljeti

Moramo temeljitije pripaziti na kosu koja je direktno izložena suncu, morskoj vodi i soli. Volite svoju kosu i poklonite joj nekoliko minuta dnevno kako je krajem ljeta ne biste trebali drastično skraćivati zbog uništenih vrhova. Iako sol kosi daje "lijepe" (ali isušene) kovrče i valove, obavezno je moramo dobro ispirati s kose jer je ona dubinski isušuje i oštećuje.

Kosu treba oprati (bilo bi idealno svakog dana nakon dolaska s plaže), odgovarajućim šamponom te svakako nakon pranja staviti masku (po mogućnosti je ostaviti da djeluje minimalno 3-5 minuta - svaki drugi dan). Kada idete na plažu pošpricajte je proizvodima koji su namijenjeni njezi i zaštiti kose izloženoj suncu. Oni će stvoriti zaštitini "film" oko vlasi pa će one biti otpornije. Idealna njega je svakako L'Oreal Professionnel Solar Sublime – šampon, regenerator, maska i sprej.

Nakon ovako vrućeg i dugog ljeta svakako posjetite svog frizera koji će iznjegovati vašu kosu, skratiti eventualne oštećene dijelove te joj podariti novu boju, sjaj i look za nadolazeću jesen.

elf hair salon

Kako u salonu realizirati najnovije trendove frizura i boja kose, savjetuju vam Jelena, Željka i Keti, iz salona Elf Hair

Elf Hair salon
Vrbik 33d
Zagreb
tel: 01 6198 267

Detalji na: 

Elf Hair salon Facebook
Elf Hair salon Instagram

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.