Prošlog je tjedna, u uvijek profinjenoj atmosferi hotela Regent Esplanade Zagreb, predstavljen mirisni novitet koji ima šanse vrlo brzo postati kultno ime u svijetu parfema. Slavni libanonski kreator Elie Saab, naime, lansirao je svoj prvi parfem, jednostavno nazvan - Elie Saab Le Parfum

anja rubik za elie saab le parfum
Lice mirisa Elie Saab Le Parfum je Anja Rubik, koja je na reklami odjevena, dakako, u raskošnu haljinu s potpisom Elie Saab, utjelovivši urbanu princezu novog doba

Elie Saab jedan je od najomiljenijih kreatora svjetske elite, čije haljine s ponosom na crvenom tepihu nose najveće zvijezde svjetskog filma i showbiza - od Beyoncé, preko Eve Longorije i Evan Rachel Wood, do Cameron Diaz i Angeline Jolie. Također, Elie Saab jedno je od prvih i najvažnijih imena u svijetu najkvalitetnijih i najraskošnijih vjenčanih haljina. Otkako je, još kao dječak, počeo dizajnirati u rodnom Beirutu, Elie Saab vodio se temeljnim načelom - žena se u njegovim haljinama mora osjećati poput princeze iz bajke. Kod Eliea Saaba ovo načelo nije tek reklamni klišej, jer svatko tko je, čak samo i na fotografijama, vidio njegove kreacije, shvaća koliko talenta, truda i rada, ovaj veliki kreator pretače u bajkovite i eterične haljine vilinske ljepote.

Na polju beauty industrije, miris s potpisom Elie Saaba, njegovi su obožavatelji čekali godinama i napokon su došli na svoje, jer prvi parfem ES, jednostavno nazvan Elie Saab Le Parfum, oduševit će i najzahtjevnije ljubitelje mirisa. Svu svoju profinjenu modnu filozofiju i koncepciju elegantne estetike, Saab je uspio pretočiti u mirisne kapljice svog parfema prvijenca. Izradu mirisa Saab je povjerio francuskom nosu armenskog podrijetla, Francisu Kurkidijanu, koji je već u mirisu Narcisa Rodrigueza For Her pokazao kako vješto spaja cvjetne i orijentalne note.

elie saab le parfum, mirisna linija
Mirisna linija Elie Saab Le Parfum: Eau de parfum 90 ml (788 kn), Eau de parfum 50 ml (578 kn) i Eau de parfum 30 ml (390 kn)

Elie Saab Le Parfum savršen je spoj „libanonske" egzotike i lake „svježine" Zapada. Miris otvaraju cvjetovi naranče u gornjim notama, nastavljajući se na jasmin u njegovu srcu te cedar, pačuli i ružin med u bazi. Ova vješto kombinirana sinergija nota rezultirala je „sunčanim momentom", koji miris čini toliko posebnim. Cijeli dojam, dakako, upotpunjuje i fascinantna bočica koja izgleda poput savršeno brušenog dragog kamena koji upija i reflektira svjetlost.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.