Posljednji, i možda čak najbolji proizvod, koji ove zime koristim unutar svoje rutine obnove kože (lica i tijela) pomoću intenzivne njege koja sadrži probiotike jest – hidratantna krema za vrlo suhu kožu ProSkin Urea 10. To je još jedan hvale vrijedan proizvod s potpisom hrvatskog brenda Sensapharm

proskin urea 10

Tijekom posljednjih 14-ak dana, koji su vrlo hladni, a u Zagrebu i jako magloviti, ova multifunkcionalna, odlična krema spašava moju kožu (lica, tijela, ruku... ) na niz načina.

U prošle dvije recenzije analizirala sam dva Sensapharm proizvoda koja koristim još od kraja minule godine – ProSkin dnevnu kremu za lice s hijaluronom i ProSkin hidratantni losion za tijelo – oba ta proizvoda zahvaljujući savršenoj sinergiji svojih vrhunskih sastojaka te, prije svega, blagotvornom djelovanju probiotika na kožu, vrlo efikasno čuvaju, štite i njeguju moju kožu lica i tijela. Ako imate potrebu za izdašnom anti-age njegom lica i/ili ako vam je koža tijela suha i željna intenzivne njege, slobodno se vratite na te dvije recenzije i malo ih proučite.

proskin urea 10

No, vratimo se sada na hidratantnu kremu ProSkin Urea 10, koja predstavlja praktičan, moderan, multifunkcionalan i vrlo učinkovit proizvod. Namijenjena je za njegu vrlo suhe kože, kože sklone perutanju, ljuštenju, osjetljivosti, crvenilu, zatezanju... Ja je koristim svakodnevno, nosim na sva putovanja, neprestano mi je u torbi jer mi pomaže posebno kod ublažavanja ragada, ozeblina i crvene, suhe kože koju tijekom zime imam na rukama (redovito zaboravljam rukavice, a vani stalno tipkam na mobitel). Omekšava mi kožu laktova, koljena i potkoljenica te smiruje crvenilo i suhoću lica kada cijeli dan provedem na otvorenome, na hladnoći, vjetru i suncu.

Praktično je pakirana – na pumpicu – što prije svega omogućuje idealno doziranje proizvoda, ali i smanjuje mogućnost da prstima kontaminirate kremu i unesete bakterije, posebno ako je nosite sa sobom svuda i stalno koristite kada ste vani. Krema je bijele boje i ono što je nekima možda dosta važno – nema specifičan miris po urei jer ne sadrži običnu ureu, već tzv. HEU – hidroksietil ureu. Osim što nema miris, hidroksietil urea ima još nekoliko prednosti nad običnom - pruža izdašniju hidrataciju te ne pecka kožu prilikom izlaganja suncu.

proskin urea 10

Sve u svemu, ProSkin Urea 10 je proizvod koji efikasno smiruje kožu, moćno hidratizira, štiti, njeguje i obnavlja. Krema je ugodno maziva, lako se i brzo upija, ne ostavlja nikakve masne tragove. Posebna je i po tome što je jedina na našem tržištu koja osim 10% uree, sadrži i probiotike, tj. lizate probiotika. Riječ je o lizatima bakterijskih sojeva Lactococcus i Bifidobacetrium (lizati su dijelovi stanica ovih bakterija za koje su istraživanja pokazala da poboljšavaju proces obnavljanja kože i opskrbljuju stanice potrebnim nutrijentima te na taj način stimuliraju imuno-sustav kože kako bi se uspješno obranio od različitih vanjskih štetnih učinaka).

proskin urea 10

Kada svemu ovome još dodate sastojke kao što su – ulje boražine, vitamin F (esencijalne masne kiseline omega-6 i omega-3) i shea maslac, jasno vam je da se radi o doista odlično osmišljenom i realiziranom proizvodu, koji je prava blagodat za kožu. Krema sadrži fiziološki pH (pH= 5,5) kojim se u potpunosti podržava optimalno funkcioniranje zaštitne barijere kože te održava kiselo okruženje kojim štiti prirodnu mikrofloru.

proskin urea 10

Osobno, koristim ovu kremu za manje kožne tegobe – suhoću, crvenilo, iritacije, ozebline... Međutim, zahvaljujući svome sastavu, ona je itekako spremna boriti se i protiv ozbiljnijih stanja kože. U opisu proizvoda ističe se kako može pomoći kod dermatitisa, psorijaze te kod suhe kože nastale uslijed dijabetesa. S ovim stanjima kože, hvala bogu, nemam iskustva, ali s obzirom na to da sam svjedok njenog odličnog djelovanja kod ragada nastalih od zime, suhoće, pucanja i sl., onda bih je svakako toplo preporučila svima. Ovo je jedan od onih učinkovitih i praktičnih proizvoda za koje smatram da ga svatko treba imati jer je od velike pomoći.

proskin urea 10

U suradnji s brendom Sensapharm za dvije čitateljice pripremila sam na poklon kremu ProSkin Urea 10. Dobitnice su:

MARIJA RAšIć, DONJI MIHOLJAC

MIRJANA KOVAč, ČAKOVEC

S obzirom da je ovo doista posebna i vrlo efikasna njega, jako me zanimaju vaši dojmovi - slobodno ih s nama podijelite u komentarima.

Dostupno u ljekarnama; detalje potražite na www.sensapharm.hr
Facebook Sensapharm
Instagram Sensapharm

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.